Home » Social » Sute de vasluieni au întins Hora Unirii în Piața Civică

Sute de vasluieni au întins Hora Unirii în Piața Civică

Sute de moldoveni au întins Hora Unirii în centrul municipiului Vaslui, în cadrul manifestărilor organizate de Primărie pentru a marca cei 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. Timp de două ore, vasluienii au fost încântați de melodiile patriotice, și nu numai, ale interpreților de muzică folclorică Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean și Cristian Fodor.

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată așa cum se cuvine, și în acest an, de către autoritățile locale vasluiene. Cu sprijinul Consiliului Județean, Primăria Vaslui a organizat o serie de manifestări dedicate împlinirii a 158 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească. Astfel, ziua de 24 Ianuarie a debutat cu o manifestare cultural-științifică intitulată ”Unirea, națiunea a făcut-o”, desfășurată în sala de expoziții a Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui. De asemenea, în incinta Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” s-a deschis expoziția documentară ”Unirea Principatelor Române”.

Însă, momentul forte al activităților l-a reprezentat spectacolul folcloric desfășurat pe parcursul a două ore în Piața Civică a municipiului reședință. Pe lângă interpreții locali, pe scena din centrul orașului au urcat nume sonore ale muzicii populare românești, respectiv Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean și Cristian Fodor. Cei trei interpreți au încântat sutele de localnici, care au fredonat melodii patriotice și au fluturat în permanență steagurile tricolore. La finalul spectacolului, toți moldovenii din Piața Civică au întins hora unirii, care s-a desfășurat pe distanța a zeci de metri, în jurul statuii lui Ștefan cel Mare.

În centrul orașului, actorii Teatrului “V.I. Popa” Bârlad au evocat momentul unirii, după care a urmat un recital al Rapsodiei Vasluiului, alături de Hora Vasluiului și invitații speciali. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: