Home » Administratie » Primăriile din județ vor plăti cu 30% mai mult la Asociația de Dezvoltare Intracomunitară

Primăriile din județ vor plăti cu 30% mai mult la Asociația de Dezvoltare Intracomunitară

Primăriile din județ vor plăti cu 30% mai mult la Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Vaslui (ADIV), în condițiile în care entitatea care se ocupă cu gestionarea deșeurilor din județ își propune angajarea de noi salariați și crearea unui fond din care să intervină atunci când este nevoie în susținerea unor proiecte.

Taxa achitată anual de cele 86 de primării din județ către Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Vaslui (ADIV) s-a majorat cu 30% de la 1 ianuarie 2017. Hotărârea a fost luată, miercuri, în cadrul ședinței de bilanț a ADIV, după ce conducerea acestei entități le-a transmis primarilor că trebuie angajați noi salariați odată cu punerea în funcțiune a sistemului de management al deșeurilor din județ. În plus, asociația și-a propus să creeze un buget de rezervă pentru a interveni atunci când este nevoie de susținerea unor proiecte.

Până acum, am ținut la minim cheltuielile, cu trei salariați. Însă, o să trebuiască să angajăm oameni. Bugetul nostru trebuie să reflecte dimensiunile activității viitoare. Contribuția trebuie să fie ușor suportabilă pentru toată lumea. Acum trebui să o majorăm și pot să vă garantez că nu va afecta nici bugetele mici ale comunelor. Cu acest fond pe care-l vom crea o să ne ajutăm să acoperim cheltuielile neprevăzute”, a declarat președintele ADIV Vaslui, Dumitru Buzatu.

Cotizația anuală plătită până acum de primării era cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei pentru cele 81 de comune din județ, în funcție de dimensiunea acestora. Consiliul Județean Vaslui contribuia cu 100.000 de lei, primăriile Vaslui și Bârlad cu câte 50.000 de lei, Primăria Huși cu 250.000 de lei, iar primăriile din Negrești și Murgeni cu câte 10.000 de lei. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor