Home » Justitie » Prinși în flagrant în timp ce făceau contrabandă cu țigări

Prinși în flagrant în timp ce făceau contrabandă cu țigări

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad și Poliției Locale Bârlad au depistat zilele trecute, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, două persoane care comercializau fără drept țigarete de proveniență Republica Moldova.

Viorel B. a fost prins în flagrant în fața unui magazin de pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul Bârlad. Bărbatul avea asupra sa, într-o sacoșă, 320 de țigarete marca Plugarul, de proveniență Republica Moldova, pe care intenționa să le valorifice. Polițiștii au identificat-o și pe Lucreția B. , de 39 de ani, din municipiul Bârlad. Acesta avea asupra ei și oferea spre vânzare 140 țigarete marca Plugarul, în zona Pieței Sfântul Ilie. Țigaretele găsite asupra celor două persoane au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar pe numele lor au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Pentru infracțiunea de contrabandă, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracțiunii de contrabandă și colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii acționând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracționale pe linia introducerii în țară a țigărilor de contrabandă cât și a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: