Home » Administratie » După ce a fost ales iarasi sef al județului, pesedistul Dumitru Buzatu vine cu vești grozave: taxă obligatorie de salubritate pentru toți cetățenii

După ce a fost ales iarasi sef al județului, pesedistul Dumitru Buzatu vine cu vești grozave: taxă obligatorie de salubritate pentru toți cetățenii

Toți cei peste 400.000 de locuitori ai județului vor plăti din acest an, odată cu introducerea sistemului centralizat de colectare a deșeurilor menajere, o taxă de 2,36 de lei de persoană. La această sumă se va adăuga și acea taxă obligatorie de mediu, a cărui cuantum va fi de aproximativ de doi lei.

Consiliile locale din cele 86 de comune și orașe din județ au aprobat introducerea unei taxe obligatorii de salubrizare, în cuantum de 2,36 de lei, pentru fiecare persoană aflată în evidențele primăriilor. Suma va fi plătită efectiv odată cu punerea în funcțiune de către Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Vaslui (ADIV), la care sunt afiliate toate unitățile administrativ-teritoriale din județ, a sistemului centralizat de colectare de deșeurilor.

Această sumă de 2,36 lei înseamnă colectarea, transportul, depozitarea și reciclarea deșeurilor. În plus, va trebui percepută o altă sumă de la populație prin care să fie achitată acea taxă obligatoriu de mediu, de 80 de lei pe tona de deșeuri colectate, introdusă de la 1 ianuarie 2017 de către operatorii de salubritate”, a declarat președintele ADIV Vaslui, Dumitru Buzatu.
Nu scrie nicaieri ca taxa de 80 de lei/tona trebuie platita de populatie, dar conducatorilor judetului le vine mai usor sa bage mana in buzunarele oamenilor, decat sa puna in aplicare legea privind colectarea selectiva a deseurilor, cea care ar aduse sume serioase bugetelor publice. Ar fi prea mult de munca si prea mare bataie de cap!  (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: