Home » Social » Din ce în ce mai puțini beneficiari de indemnizații pentru creșterea copilului

Din ce în ce mai puțini beneficiari de indemnizații pentru creșterea copilului

Conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a anunțat ieri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, că în ultimii ani, la nivelul județului s-a înregistrat o scădere constantă a numărului beneficiarilor de indemnizații pentru creșterea copiilor.

Scăderea este cauzată atât de reducerea natalității, cât și de situația socio-economică precară a familiilor, care nu realizează venituri impozabile.

„Având în vedere că, în luna decembrie 2016, am plătit alocații de stat pentru 8.629 copii cu vârsta de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, ar fi trebuit să plătim indemnizații și stimulente de inserție pentru 8.629 de familii, dar acestea s-au plătit doar pentru 2.503 familii deoarece în restul de 6.793 de familii niciunul dintre părinți nu a realizat în ultimii doi ani anteriori nașterii copilului venituri și, în consecință, nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru acordarea indemnizației”, a declarat Mitrița Nechita, șef serviciu AJPIS Vaslui.

Dintre beneficiarii indemnizațiilor pentru creșterea copilului, aproape 80% primesc indemnizația minimă de 1.063 lei. În județ sunt doar 12 beneficiari care primesc indemnizație mai mare de 4.000 lei. Cea mai mare indemnizație plătită de instituție este în cuantum lunar de 34.437 lei. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: