Home » Sport » Cinci rugbyști bârlădeni au fost convocați la cel de-al doilea stagiu de pregătire al echipei naționale U20

Cinci rugbyști bârlădeni au fost convocați la cel de-al doilea stagiu de pregătire al echipei naționale U20

Continuă tradiția prin care bârlădenii sunt solicitați în număr mare la cantonamentele de pregătire ale echipelor naționale de rugby. Nu mai puțin de cinci practicanți ai sportului cu balonul oval formați la Bârlad fac parte din lotul României U20, pentru al doilea stagiu de pregătire din acest an. Pilierul Vlăduț Anghel (CSS Bârlad), mijlocașul la grămadă Gabi Rupanu (CSS Bârlad), centrii Ștefan Cucoș (Tomitanii Constanța), Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare) și aripa Cosmin Iliuță (CSS Bârlad) se vor pregăti la Constanța, între 1 și 15 februarie.

România urmează să participe la Campionatul European U20 care va avea loc între 25 martie și 4 aprilie, la București. La această competiție vor participa, alături de România, Spania, Portugalia, Rusia, Germania, Olanda, Belgia și Elveția.
„La Izvorani cred că am reușit să atingem toate obiectivele pe care ni le-am propus inițial. Este important ca jucătorii să nu uite până în următorul stagiu ceea ce am lucrat. Au doar o săptămână liber și sper să nu facem un pas înapoi, doar să trecem un pic prin ceea ce am lucrat la Izvorani și să mergem mai departe. Pentru stagiul de la Constanța vom pune accent pe organizarea apărării, jocul cu piciorul și atacul. Au mai fost chemați câțiva jucători noi în acest stagiu pentru că este important să îi vedem pe toți. Este important să știe cei care nu se regăsesc în acest stagiu, dar au fost la Izvorani, că se află în continuare în vederile noastre. M-am bucurat să văd printre jucătorii din primul stagiu unii cu potențial, se vede că lucrează bine la cluburi, mai ales cei care au făcut pasul în SuperLigă. Sunt și jucători care sunt dornici să învețe și ăsta e un mare atuu, să vedem și ce capacitate au pentru a acapara toate informațiile”, a declarat Eugen Apjok, antrenor principal al României U20.

Lotul celor 36 de jucători care au fost convocați pentru acest stagiu:

Pilieri: Vlăduț Anghel (Bârlad), Alin Haidău (CSSCM Timișoara), Gabriel Bumbac (Dinamo), Iulian Hartig (Baia Mare), Laurențiu Nica (Baia Mare), Andrei Crețu (Tomitanii Constanța)
Taloneuri: Adrian Tala (Tomitanii Constanța), Claudiu Pelin (Timișoara), Claudiu Mârzac (Timișoara)
Linia a II-a: Nicu Baboiu (Stejarul Buzău), Ștefan Iancu (Baia Mare), Marcel Rusu (CSSCM),  Marius Iftimiciuc (CSSCM Timișoara), Mihai Matei (Tarbes)
Linia a III-a: Vlad Neculau (CSSCM Timișoara), Alexandru Alexe (Tomitanii Constanța), Andrei Chiru (Tomitanii), Silviu Grădinaru (Dinamo), Andi Radu (Dinamo), Andrei Pasalan (Steaua)
Mijlocaș la grămadă: Mădălin Mihalache (Tomitanii), Gabi Rupanu (Bârlad), Andrei Ballock (U Cluj), Dragoș Burlacu (Tomitanii)
Mijlocaș la deschidere: Tudor Boldor (Steaua), Răzvan Lolea (Tomitanii), Tiberiu Oțelea (Tomitanii)
Centru: Ștefan Cucoș (Tomitanii Constanța), Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), Florin Țăranu (CS Dinamo), Marius Istoc (Timișoara)
Aripă: Cosmin Iliuță (Bârlad), Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare), Paul Herman (Baia Mare)
Fundaș: Marius Chiriac (CS Știința Petroșani), Marius Simionescu (Timișoara)

About Tehno Redactor