Home » Sport » Victorii pentru handbaliștii juniori de la LPS Vaslui

Victorii pentru handbaliștii juniori de la LPS Vaslui

Handbaliștii juniori I și III de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui au reluat campionatele cu victorii și același joc bun arătat în prima parte.

Juniorii I de la LPS Vaslui au învins ieri în deplasare LPS Iași, scor 34 – 31. Sportivii pregătiți de Liviu Gheorghiu au reușit să păstreze avantajul de trei goluri pe care l-au avut la pauză, când conduceau cu 18 – 15. Ocupa locul doi, cu 28 de puncte, după nouă victorii și cinci înfrângeri. Lider este CS Știința Municipal Bacău, care are cu nouă mai mult. LPS Piatra Neamț ocupă locul trei, cu 26 de puncte. Pe ultimul loc calificabil se află LPS Suceava, care are 24. Vasluienii nu au scăpat încă de grijile accederii în faza următoare, pentru că alte două echipe încă au șanse de a recupera diferența de puncte. CS Știința Municipal Bacău Bacău 2 are 23 de puncte, iar LPS Roman are 22 și mai sunt încă șase etape de jucat.

Juniorii III de la LPS Vaslui și-au consolidat poziția de lider după ce au învins principala urmăritoare, CSU Suceava, scor 28 – 18. Meciul a fost unul lipsit de emoții pentru vasluieni, care la pauză aveau un avantaj confortabil de cinci goluri, scor 14 – 9. Formația pregătită de Liviu Gugleș are 32 de puncte, cu șapte puncte mai multe decât ocupanta locului doi. LPS Piatra Neamț ocupă locul trei, cu 22 de puncte, iar pe patru se află ACS Campionii Vaslui cu 17 puncte. Echipa pregătită de profesorul Gheorghe Mogâldea a fost învinsă de LPS Suceava, formație care îi amenință calificarea la primul turneu semifinal. Victoria autoritară a sucevenilor, scor 33 – 22 a făcut ca aceștia să acumuleze 15 puncte, cu doar două mai puțin. ACS Campionii Vaslui a primit însă o mână de ajutor de la LPS Piatra Neamț, care a învins LPS Iași, o altă contracandidată la locul patru. Ieșenii au rămas cu 15 puncte, după ce au pierdut cu 19 – 32 în fața nemțenilor.

„Am început greu, am ratat și am dat primul gol abia în minutul cinci. Ne-au condus de două ori dar după minutul nouă când am egalat lucrurile au început să curgă pe făgașul normal și nu am mai cedat inițiativa. În cele din urmă diferența de valoare s-a văzut, iar rezultatul este unul corect”, ne-a declarat profesorul Liviu Gugleș.

Din echipa de juniori III a LPS Vaslui au făcut parte Matei Luncanu, Ionuț Tănase (portari), Ionuț Morărașu (trei goluri), Adrian Matei (șase), Ștefan Oțel, Sorin Potorac (un gol), Fabian Porumb (un gol), Cosmin Vulpe (un gol), Octavian Popovici, Răzvan Ștefan Chiratcu (șase goluri), Florin Ciurescu (trei goluri), Radu Cordilă (un gol) și Eduard Radu (șase goluri).

Numărul 9, Octavian Popovici, a avut două motive de a sărbători, pentru că a pus umărul la încă o victorie a echipei sale chiar în ziua în care a împlinit 15 ani. Antrenorul Liviu Gugleș a fost și el celebrat de copii, care i-au oferit un tort datorită faptului că aniversarea acestuia a fost vineri. Primii ani de profesorat pentru Liviu Gugleș, imediat după ce a terminat facultatea, au fost la Bârlad la Clubul Sportiv Școlar, în perioada 1974 – 1978 când a format mai mulți sportivi importanți. În echipa de juniori III a LPS-ului se regăsesc trei elevi de la Școala nr. 11 „George Tutoveanu” Bârlad: Ionuț Tănase, Adrian Matei și Cosmin Vulpe.

Handbaliștii juniorii II de la LPS Vaslui, pregătiți de profesorul Laurențiu Cozma, reiau campionatul pe 18 februarie, când vor întâlni liderul LPS Brăila. Vasluienii ocupă locul trei, cu 16 puncte, cu patru mai puține decât prima clasată. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: