Home » Administratie » Grefierii Judecătoriei Vaslui, în grevă de avertisment, din cauza nemulțiumirilor legate, în special, de salarizare

Grefierii Judecătoriei Vaslui, în grevă de avertisment, din cauza nemulțiumirilor legate, în special, de salarizare

Cei peste 20 de grefieri ai Judecătoriei Vaslui s-au aflat în grevă de avertisment, luni după-amiază, din cauza nemulțumirilor legate, în special, de salarizare. Personalul auxiliar din justiție a solicitat, pe parcursul protestului desfășurat pe scările instituției, și eliminarea plafonului de vârstă la pensionare.

Activitatea Judecătoriei Vaslui a fost blocată, luni, timp de jumătate de oră, după ce cei peste 20 de grefieri au încetat lucrul și au intrat în grevă de avertisment, în semn de solidaritate cu ceilalți colegi din țară care au desfășurat diverse forme de protest față de sistemul de justiție. Nemulțumirea salariaților aflați în grevă a fost legată, în special, de modul de salarizare, și de eliminarea plafonului de pensionare, așa cum este în cazul judecătorilor.

Grefierii Judecătoriei Vaslui am decis să fim solidari cu colegii din țară. Solicităm, printre altele, o majorare salarială prin aplicarea unitară a valorii de referință sectorială pentru întreaga familie ocupațională ”justiție”. De asemenea, dorim îmbunătățirea condițiilor de muncă, plata orelor suplimentare și eliminarea plafonului de pensionare astfel încât să putem încheia activitatea după 25 de ani de muncă, la fel ca și magistrații”, a declarat grefierul Loredana Gavrilaș, din cadrul Judecătoriei Vaslui.
Protestatarii susțin că prin greva desfășurată nu au afectat activitatea instanțelor de judecată. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: