Home » Social » APM Vaslui sărbătorește mâine Ziua Mondială a Zonelor Umede

APM Vaslui sărbătorește mâine Ziua Mondială a Zonelor Umede

Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui sărbătorește mâine Ziua Mondială a Zonelor Umede, la fel ca în fiecare an. Aceasta data marchează adoptarea Convenției asupra zonelor umede la 2 februarie 1971, în orașul Iranian Ramsar, de pe țărmurile Mării Caspice.

Tema Zilei Mondiale a Zonelor Umede pentru anul 2017 este: “Zone umede pentru reducerea dezastrelor”, în cadrul sloganului “Protejarea zonelor umede ajută la prevenirea fenomenelor meteo extreme”. Scopul susținerii evenimentului este acela de a face cunoscut și înlțeles rolul zonelor umede în reducerea impactului fenomenelor extreme precum inundațiile, seceta etc.

Cele mai cunoscute zone umede din județul Vaslui sunt bazinele hidrografice ale râurilor Prut și Bârlad. Bazinele hidrografice Prut și Bârlad ocupă în județul Vaslui, o suprafață de 5.606 kmp, cuprinzând 70 de acumulări permanente, nepermanente, poldere și amenajări agropiscicole, cu un volum de 365 mil. mc.

Ariile naturale protejate cu caracter de zone umede din județul Vaslui sunt: ROSCI0213 Râul Prut, ce se suprapune peste ROSPA0168 Râul Prut și ROSPA0130 Mața – Carja – Rădeanu, ROSCI0335 Oșești-Bârzești, ROSCI0309 Lacurile din jurul Măscurei, ce se suprapune peste ROSPA0159 Lacurile din jurul Măscurei, ROSCI0360 Râul Bârlad între Zorleni și Gura Gârbovățului, ce se suprapune peste ROSPA0167 Râul Bârlad între Zorleni și Gura Gârbovățului, ROSPA0162 Mânjești și ROSPA0170 Valea Elanului .

“Pentru a marca Ziua Mondială a Zonelor Umede 2017, Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui va desfășura o serie de acțiuni de informare și conștientizare în școlile și grădinițele din municipiul Vaslui”, a declarat pentru Est News Mădălina Nistor, director executiv al APM Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: