Home » Sanatate » Peste 3.000 de bebeluși, neimunizați în ultimele luni împotriva unor boli grave din cauza lipsei de vaccin hexavalent

Peste 3.000 de bebeluși, neimunizați în ultimele luni împotriva unor boli grave din cauza lipsei de vaccin hexavalent

Peste 3.000 de copii cu vârsta de până la un an din județ nu au fost imunizați în spitale sau de către medicii de familie împotriva unor boli grave, precum poliomelita sau meningita, din cauza lipsei vaccinului hexavalent. DSP a făcut cereri către Ministerul Sănătății, fără însă fără ca problema sa fie rezolvată.
Niciun bebeluș din județul nostru nu mai este vaccinat de către medici împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, he­patitei B, poliomielitei și a meningitei provocate de bacteria Haemophilus Influenzae tip B, pe fondul crizei de ser care se administrează atât la naștere cât și în primele luni de viață. Autoritățile sanitare vasluiene nu mai dispun de nicio doză de vaccin hexavalent de peste două luni astfel încât numărul celor cu vârsta de până la un an ce trebuie imunizați depășește 3.000 de copii.
Ultima tranșă de vaccin hexavalent, de 3.264 de doze, a fost alocată în noiembrie anul trecut. Noi am făcut solicitările necesare către Ministerul Sănătății și așteptăm să ne fie repartizată o nouă tranșă, în funcție de care se va face recuperarea copiilor restanțieri într-o campanie desfășurată de medicii de familie”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.
Vaccinul hexavalent se administrează în doze unice la bebeluși, la vârstele de două, patru și unsprezece luni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: