Home » Sanatate » Anchetă a DSP Vaslui la Spitalul Județean în cazul unui bebeluș de opt luni care, internat cu dureri de dinți, a murit după patru zile

Anchetă a DSP Vaslui la Spitalul Județean în cazul unui bebeluș de opt luni care, internat cu dureri de dinți, a murit după patru zile

Direcția de Sănătate Publică Vaslui a declanșat, joi, o anchetă la Spitalul Județean de Urgență în cazul unui bebeluș de opt luni care, internat cu febră și dureri de dinți, a murit după patru zile, în urma unei septicemii. Mama copilului acuză cadrele medicale vasluiene că au tratat cu indiferență cazul fiului său.
Moartea suspectă a unui bebeluș de opt luni, din Pușcași, a ajuns în atenția autorităților sanitare, care au dispus efectuarea unei anchete prin care să se stabilească dacă băiețelul a primit tratamentul necesar pe timpul internării în spital. Cercetările în acest caz au fost declanșate după ce mama copilului a acuzat o parte din cadrele medicale ale Secției Pediatrie din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui că nu și-au făcut meseria. Femeia susține că atât asistentele cât și medicii i-au tratat fiul cu superficialitate, după ce a fost internat cu febră și dureri de dinți. Deși starea de sănătatea a băiețelului s-a degradat de la o zi la alta, afirmă mama acestuia, cadrele medicale au intrat în alertă abia în a treia zi de la internare, atunci când au decis să-l transfere, în stare gravă, la un Spitalul de Copii Iași unde, după o zi, a murit. În urma autopisiei, medicii au constatat că bebelușul avea septicemie provocată, se pare, de un pneumococ.
”În cursul zilei de astăzi (n.r.-joi), am solicitat un punct de vedere de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui cu privire la modul cum a primit îngrijiri medicale copilul pe perioada cât a fost internat în această unitate medicală. Nu vom putea cere același lucru de la spitalul din Iași, având în vedere că nu intră în aria noastră de competență”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
Conducerea SJU Vaslui a anunțat că a declanșat propria anchetă internă, fără a putea oferi, deocamdată, prea multe amănunte. ”La nivelul Secției de Pediatrie, s-a dispus efectuarea unei anchete interne. Prea multe detalii nu vă putem oferi în momentul de față”, a precizat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.
Odată cu transmiterea raportului către DSP, autoritățile sanitare vor sesiza și Colegiul Medicilor în acest caz.  (Ionuț PREDA)
 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: