Home » Social » Explicațiile producătorilor de pâine din județ în legătură cu majorarea cu 20% a prețurilor

Explicațiile producătorilor de pâine din județ în legătură cu majorarea cu 20% a prețurilor

Creșterea salariului minim de economie cu 200 de lei, de la 1 februarie 2017, a condus la scumpirea pâinii în municipiul Vaslui de către unii dintre producătorii autohtoni, care au decis să majoreze prețul cu aproape 20% pe fondul creșterii cheltuielilor cu salarizarea.

Vasluienii scot mai mulți bani din buzunar pentru pâinea produsă de fabricile autohtone. O parte dintre proprietarii de întreprinderi au decis, odată cu majorarea, de la începutul acestei luni, a salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 de lei, să crească prețul la produsele de panificație. Astfel, pentru o pâine de 300 de grame, consumatorii plătesc acum 1,3 lei, față de 1,1 lei cât era costul anterior majorării.

Este o scumpire justificată de creșterea salariului minim pe economie. Pentru noi, o fabrică cu câteva zeci de angajați, această modificare presupune creșterea cheltuielilor de personal. De aceea, am decis să ajustăm prețul exact cu atât cât plătim în plus angajaților, precum la bugetul de stat contribuțiile aferente salariilor”, a declarat un producător local de produse de panificație din municipiul Vaslui.

Majorarea prețului la pâine este de aproape 20 de procente, una semnificativă pentru populația municipiului Vaslui și singura din ultimii ani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Dardespre calitatea painii care se sfarama si nu o poti taia cu cutitul sau mucegaieste rapid cine se mai ocupa in acest oras??

%d blogeri au apreciat: