Home » Sport » HC Vaslui a urcat pe șase în Liga Zimbrilor, după ce a învins CSM Făgăraș

HC Vaslui a urcat pe șase în Liga Zimbrilor, după ce a învins CSM Făgăraș

Handbal Club Vaslui a reușit să obțină toate punctele în primul meci de la reluarea Ligii Zimbrilor, după ce a învins lanterna roșie CSM Făgăraș cu 29 – 26. A urcat pe șase în clasament, datorită înfrângerii suferite de CSA Steaua București.

Oaspeții au condus cu 1 – 0 și 2 – 1, după care Gabriel Bujor a restabilit egalitatea, iar Mihai Bujor a adus HC Vaslui pentru prima dată în avantaj. Didi Hrimiuc cu o dublă a mărit avantajul la trei lungimi. CSM Făgăraș a avut apoi o perioadă bună de joc și a reușit să egaleze la opt. Avântul ultimei clasate a fost însă aspru taxat de vasluieni care au punctat de șase ori consecutiv fără a primi gol. Gabriel Bujor a stabilit scorul pauzei, 16 – 12, după ce oaspeții reușiseră să reducă diferența la trei lungimi. Meciul părea unul facil pentru vasluieni, dar a urmat o perioadă neagră în care aceștia nu au reușit să învingă apărarea adversă. Iar cele șapte goluri marcate în șase minute de CSM Făgăraș a făcut ca HC Vaslui să fie condusă iar, scor 22 – 23. Călin Hagiu a readus echipa noastră în joc prin trei goluri consecutive, scor 27 – 24. Finalul de meci a fost echilibrat, cu câte două reușite în contul fiecărei echipe.

Au marcat pentru HC Vaslui Gabriel Bujor (10), Didi Hrimiuc (7), Călin Hagiu (4), Mihai Bujor (3), Vasilică Barac (2), Andrei Popescu, Claudiu Dediu și Valentin Anton (1).

Cel mai bun marcator al celor de la CSM Făgăraș a fost Darius Apolzan, cu șase reușite. Marian Filip și Alexandru Dedu au marcat de câte patru ori. Au mai înscris Eugen Frățilă (3), Emilian Turcu, Claudiu Mînea (2), Răzvan Mateoniu, Călin Leordean, Andrei Nagy, Bogdan Dincă și Lucian Arsene (1).

HC Vaslui are 26 de puncte, cu două mai multe decât CSA Steaua București și șase mai puține decât CSM București. AHC Potaissa Turda ocupă locul patru, cu 37 de puncte, iar pe trei se află HC Odorhei, cu 38. Dinamo București și HC Dobrogea Sud ocupă primele două locuri.

HC Vaslui va întâlni etapa următoare CS HC Adrian Petrea Reșița, ocupanta locului 12. Meciul va avea loc sâmbătă, în deplasare, de la ora 17:00. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: