Home » Justitie » Zeci de proprietari de mașini au falsificat bonurile de ordine la Serviciul de Permise pentru a-și putea înmatricula autoturismul peste rând

Zeci de proprietari de mașini au falsificat bonurile de ordine la Serviciul de Permise pentru a-și putea înmatricula autoturismul peste rând

Zeci de proprietari de mașini au falsificat bonurile de ordine la Serviciul de Permise Vaslui pentru a-și putea înmatricula autoturismul peste rând, având în vedere aglomerația înregistrată după 1 februarie, odată cu eliminarea taxei de primă înmatriculare. Programările on-line au ajuns deja în luna martie.
Reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Vaslui au depistat zeci de bonuri de ordine falsificate de către posesorii de mașini care s-au așezat la cozile interminabile de la ușile instituției în primele zile de la eliminarea taxei de primă înmatriculare. Pentru a putea trece peste rând, unii proprietarii de mașini au xeroxat la copiator bonurile originale emise de angajații SPCRPCIV Vaslui la primele ore ale dimineții, înainte de deschiderea ghișeelor.

Dublurile la bonuri le-am descoperit abia la sfârșitul zilei, când am constatat că, față de o sută de programări, s-au făcut peste 120 de înmatriculări. În consecință, pentru a nu mai apărea aceste inadvertențe, am decis să trecem și numele proprietarului de autoturism pe bon astfel încât acestea să nu mai poată fi copiate și apoi utilizate”, a declarat pentru Est News șeful SPCRPCIV, Dumitru Tăbăcaru.

În primele trei zile de la eliminarea taxei de primă înmatriculare, la nivelul județului Vaslui au fost înregistrate aproape 400 cereri de înmatriculare, din care 170 numai în prima zi. În condițiile în care SPCRPCIV Vaslui dispune de o singură persoană pentru această operațiune, numărul de înmatriculări a fost limitat la o sută pe zi, din care 20 din rândul proprietarilor care își fac programări on-line pe site-ul Prefecturii Vaslui. În cursul serii de duminică, programările ajunseseră pe data de 9 martie 2017. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: