Home » Social » 2016 – anul angajărilor de specialiști tineri la A.B.A Prut – Bârlad

2016 – anul angajărilor de specialiști tineri la A.B.A Prut – Bârlad

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a organizat anul trecut 61 de concursuri de angajare, cu 45 % mai multe decât în anul 2015. Media de vârstă a celor care au câștigat concursurile este de 35 de ani.

Anul trecut Administrația a angajat specialiști pentru majoritatea birourilor și compartimentelor. Au fost organizate concursuri pentru Laboratorul de Calitate a Apelor în vedere angajării a trei chimiști și patru ingineri. Totodată la Biroul de Exploatare Lucrări și Siguranța Barajelor au fost admiși trei ingineri, iar ca experți în economie au fost angajate trei persoane la birourile de Achiziții Publice, Financiar și la cel de Resurse Umane.

Din 61 de concursuri de angajare, 52 % au fost destinate persoanelor cu studii superioare, ingineri, chimiști, hidrologi sau economiști, iar 48 % pentru cei cu studii medii, adică muncitori, agenți hidrotehnici, șoferi, electricieni, instalatori sau mecanici.

„Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, cu cele patru Sisteme de Gospodărire a Apelor din subordine (S.G.A Botoșani, S.G.A Iași, S.G.A Vaslui și S.G.A Galați) sunt 715 de angajați, care administrează apele din domeniul public al statului și infrastructura formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundațiilor, canale, derivații interbazinale și alte lucrări specifice. Totodată specialiștii Administrației supraveghează și infrastructura sistemelor naționale de veghe hidrologică, hidrogeologică și monitorizează calitatea resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoașterii și a gestionării unitare pe ansamblul țării, a resurselor de apă de suprafață și subterane”, a declarat pentru Est News Andreea Poenaru, purtător de cuvânt Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: