Home » Sport » Două gimnaste bârlădene, la competiția Nadiei Comăneci, din Oklahoma City

Două gimnaste bârlădene, la competiția Nadiei Comăneci, din Oklahoma City

Debut de sezon competițional internațional în 2017 pentru gimnastele bârlădene. Laura Iacob și Daniela Trică, foste sportive ale Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, au ajuns deja în Cox Convention Center – Oklahoma City (SUA), la tradiționalul eveniment „Nadia Comăneci International Invitational”.

În perioada 10-12 ianuarie, patru gimnaste din România – Laura Iacob, Ariadna Stanciu, Ioana Stănciulescu și Daniela Trică, vor participa la binecunoscutul concurs organizat de multipla campioană olimpică și mondială Nadia Comăneci.

A intrat în tradiție ca fetele noastre să fie prezente în acest concurs, mai ales la nivelul junioarelor, fiind de fiecare dată printre protagonistele competiției. Mă bucur că, anul acesta, sunt prezente la Oklahoma două bârlădence, formate la școala de gimnastică bârlădeană. Dacă Laura Iacob a fost și anul trecut între competitoarele de la Oklahoma, Daniela este pentru prima dată la acest concurs, fiind proaspăt cooptată în lotul național de senioare. Întâlnirea cu Nadia Comăneci sunt convinsă că va funcționa ca un stimulent, ca o încărcare a bateriilor, și sunt convinsă că gimnastele din România vor demonstra că în țara lor gimnastica are, în continuare, un cuvânt de spus”, ne-a declarat prof. Ana-Maria Iordache, antrenoare la CSS Bârlad.

Concursul „Nadia Comăneci International Invitational” a fost inițiat de Nadia Comăneci și Bart Conner cu scopul de a promova gimnastica. Evenimentul care va începe astăzi reunește 1.500 de gimnaste și gimnaști, de la copii la seniori, fiind deschis pentru toate categoriile. Se vor alinia la start gimnaste din Canada, Mexic, Venezuela, Israel, Australia, SUA, și România, țara celei mai cunoscute gimnaste din lume. Cele patru fete sunt însoțite în America de antrenorii Dana Nicolai și Florin Cotuțiu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor