Home » Administratie » Județul nostru, promovat etnografic de peste 50 de fotografi profesioniști și amatori

Județul nostru, promovat etnografic de peste 50 de fotografi profesioniști și amatori

Peste 50 de fotografi, profesioniști și amatori, vor încerca anul acesta să surprindă opinia publică cu imagini spectaculoase realizate în județul nostru în cadrul unui proiect derulat de Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui. Coordonați de cunoscutul Sorin Onișor, cel supranumit ”fotograful satului românesc”, iubitorii de fotografie vor străbate județul în lung și-n lat pentru a surprinde cele mai frumoase cadre.

Reprezentanții CJCPCT Vaslui spun despre acest proiect că va arăta opiniei publice o altă față a județului, aceea a ”Vasluiului frumos”. Ideea proiectului, susține Lucian Onciu, directorul CJCPCT, s-a născut după Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă de la Vaslui, când aceeași instituție a organizat un concurs fotografic.

În fiecare lună, vom parcurge la pas județul Vaslui în încercarea de a-l promova din punct de vedere etnografic. Mediatizarea excesivă negativă făcută cu scop sau nu trebuie echilibrată în așa fel încât, prin ceea ce există în județ, să creăm o imagine corectă, o alternativă la ceea ce se întâmplă, pentru ca Vasluiul să fie perceput ca atare”, ne-a declarat directorul CJCPCT Vaslui, Lucian Onciu.

Proiectul CJCPCT este abia la început, dar se speră ca, în acest an, vor fi surprinse cadre din cel puțin 15 comune în care vor fi căutate itinerarii cât mai ofertante. În anul 2018 va fi tipărit primul calendar cu imaginile surprinse în județ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor