Home » Administratie » Peste 560 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor în ultimul an, în creștere cu 10% față de 2015

Peste 560 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor în ultimul an, în creștere cu 10% față de 2015

Peste 560 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, în majoritatea cazurilor consumate în familie, au fost înregistrate în ultimul an în județ, în creștere cu 10% față de 2015. O treime dintre minorii care au fost victime ale unor rele tratamente au fost preluați de la părinți, instituindu-se o măsură de protecție.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a instrumentat 564 de cazuri de abuz, neglijare și exploatare în rândul copiilor din județ, peste două treimi din cazuri fiind înregistrate în mediul rural. În majoritatea situațiilor, specialiștii DGASPC au constatat că minorii nu erau crescuți și îngrijiți corespunzător de către părinți. În consecință, s-a impus scoaterea din familie a 186 de copii pentru care s-a instituit o măsură specială de protecție, în special darea în plasament la asistenți maternali profesioniști. Restul de 378 de minori au rămas în familie, însă au beneficiat de un cumul de servicii menite să prevină separarea.
Raportat la evidențele din anul precedent, se remarcă o creștere cu 41 de cazuri confirmate, în sensul că în perioada de referință au fost evaluate 523 de cazuri. În schimb, au fost separați de familie un număr de 195 de copii, din acest punct de vedere constatându-se o scădere de nouă cazuri”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.
Din totalul celor 564 de cazuri de abuzuri și neglijare, 49 au reprezentat abuzuri sexuale, ceea ce înseamnă o creștere semnificativă față de anul anterior, de peste 50%. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor