Home » Sport » Atletic Club Bârlad, campioana primei ediții a turneului amical „Liga Prieteniei”

Atletic Club Bârlad, campioana primei ediții a turneului amical „Liga Prieteniei”

Atletic Club Bârlad a câștigat „Liga Prieteniei”, turneu amical de fotbal aflat la prima ediție. A învins în finală concitadina Sporting Bârlad, scor 1 – 0, gol marcat în repriza secundă. Echipa campioană a dat cel mai bun portar al turneului, pe Ionuț Gohoreanu. Un alt jucător de la Atletic Club Bârlad, Vlad Mocanu (17 ani), a primit titlul de cel mai bun jucător al turneului. Ionuț Neagu, de la finalista Sporting Bârlad, a fost golgheterul turneului.

Atletic Club Bârlad a câștigat biletele pentru disputarea ultimului act după ce a învins în semifinale Vitis Șuletea (ocupanta locului trei) cu 4 – 2. A condus în permanență, în ciuda faptului că a întâlnit un adversar redutabil. Sporting Bârlad a avut o misiune mult mai grea cu Unic Bârlad, pe care a învins-o în semifinale cu 5 – 4.

Sport Club Bârlad a făcut posibilă desfășurarea competiției cu ajutorul Asociației Județene de Fotbal Vaslui, Greenfield Bârlad și al Ligii Prieteniei. Competiția a dus la start 20 de echipe, care au fost împărțite în cinci grupe a câte patru echipe. Atletic Club Bârlad a participat cu două echipe. Atletic Alb a făcut parte din grupa D, în care a întâlnit Alpiniștii, FC Fulger și Unic Bârlad. A învins Fulger Bârlad cu 7 – 0, și Alpiniștii Vaslui cu 6 – 1. În faza grupelor a mai remizat cu Unic Bârlad, scor 0 – 0. În sferturi au învins Atletico GPL cu 2 – 1.

Atletic Negru a evoluat în grupa E, unde a disputat meciuri împotriva formațiilor Spartanii Vaslui, Petru Rareș și Spartanii. În primul meci a învins Petru Rareș cu 9 – 0, iar apoi pe Sporting Bârlad cu 2 – 1. A urmat o victorie la masa verde, scor 3 – 0, în fața celor de la Spartanii Vaslui care au ales să nu se mai prezinte la ultimul meci din grupe. Bârlădenii au fost foarte aproape să dispute semifinalele. Au pierdut calificarea în urma loviturilor de departajare, după ce la finalul timpului regulamentar erau la egalitate cu Unic Bârlad, scor 2 – 2. Bârlădenii au reușit să întoarcă meciul după ce au fost conduși cu 1 – 0, dar au fost egalați cu doar câteva minute înainte de fluierul final.

„Am ales să facem două echipe pentru că am vrut să joace toți băieții de la noi în această competiție, a fost o ocazie bună de a pregăti viitoarele meciuri din campionatul județean. Atletic Negru a controlat jocul cu Unic de la un capăt la altul, am mai avut trei – patru situații de unul cu portarul pe care nu am reușit să le fructificăm. Fotbalul nu te iartă însă și am pierdut calificarea pentru două greșeli. Au fost jocuri spectaculoase, iar cel dintre Atletic Alb și Vitis Șuletea din semifinală a fost în opinia multora adevărata finală. În Liga a IV-a ne-au învins la ei acasă și la noi s-a înregistrat o remiză, deci într-un fel a fost o revanșă. Dar noi am urmărit în primul rând să practicăm un fotbal frumos, să facem mișcare și să ne bucurăm de tot ce ne oferă acest sport”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

Au mai participat Flacăra Murgeni, FC Vaslui, Viktoria Bârlad, Zimbru Vaslui, Phoenix Bârlad, Căsuțe Bârlad, United Team, Juventus Fălciu, FC Bârlad și FC Bădeana (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: