Home » Administratie » Șase cursuri de calificare, cu 118 locuri disponibile, organizate gratuit de Agenția de Șomaj

Șase cursuri de calificare, cu 118 locuri disponibile, organizate gratuit de Agenția de Șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui va organiza în această lună, în toate cele trei municipii ale județului, șase cursuri de calificare gratuite, pentru 118 șomeri. Printre meseriile ce pot fi dobândite de către cursanți se află cele de contabil, tehnician maseur, brutar și ospătar.

Șomerii aflați în evidențele Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui și-ar putea găsi un loc de muncă mult mai ușor. Și asta dacă au în intenție reconversia profesională, prin absolvirea unui curs de formare organizat gratuit de către agenție în această lună, în toate cele trei municipii ale județului. Astfel, Agenția Vaslui va desfășura două cursuri de contabil și tehnician maseur, fiind disponibile 20, respectiv 14 locuri. În municipiul Bârlad, AJOFM va organiza cursuri pentru 28 de șomeri care vor să obțină un certificat de calificare de bucătar și pentru 14 persoane aflate în evidențele agenției și care și-au propus să lucreze în construcții. Nu în cele din urmă, Agenția Huși și-a propus să desfășoare cursuri de chelner în unități de alimentație publică, pentru 28 de șomeri, și de formator, pentru 14 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Cursurile sunt gratuite și pentru șomerii neindemnizați aflați în evidența agenției ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Orice persoană care dorește să beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de către agenția noastră se poate înscrie pe baza unui dosar care trebuie să cuprindă copii după cartea de identitate și certificatele de studii, adeverință medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau că are eventuale restricții medicale”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

În funcție de cum se vor ocupa locurile de către șomeri, agenția va începe cursurile, care se desfășoară pe o durată de trei luni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: