Home » Sport » Vasluianca Diana Bogos a cucerit aurul și argintul la Campionatul Balcanic de Atletism U20

Vasluianca Diana Bogos a cucerit aurul și argintul la Campionatul Balcanic de Atletism U20

Atleta Diana Bogos, pregătită la Liceul cu Program Sportiv Vaslui de Viorica Pintilie și Elena Bogos, a cucerit aurul la Campionatul Balcanic de Atletism U20. La Istambul (Turcia) a trecut prima linia de sosire în proba de 800 de metri, cu timpul de 2:12.42. Junioara I a cucerit și argintul, după ce a făcut parte din ștafeta 4×400 a României, care a terminat pe locul doi, cu timpul de 3:49.91 minute. Din echipă au mai făcut parte Cristina Balan, Iulia Nicoleta Banaga și Bianca Georgiana Anton.

“Vreau să mulțumesc doamnei antrenoare Viorica Pintilie pentru tot sprijinul acordat, mamei mele, Elena Bogos și tuturor celor care au crezut și au avut încredere în mine!”, a declarat Diana Bogos.

La competiția internațională care a fost la prima ediție au participat 201 de atleți din 16 țări. Mulți atleți au reușit personal best-uri și două recorduri naționale U20 au fost sparte. În clasamentul final, Turcia a adunat 326,50 puncte, în timp ce România a strâns 283,50 puncte. Pe locul trei a fost Grecia cu 193 de puncte, iar locul 4 a revenit Serbiei cu 184 de puncte. Pe ultimul loc a fost Macedonia cu doar 5 puncte, în timp ce Albania a strâns 6 puncte.

Echipa României a terminat pe locul doi competiția, această clasare fiind și la băieți, dar și la fete. La masculin pe primul loc a fost Turcia cu 155 de puncte, în timp ce România a adunat 143,50 puncte. Pe locul trei a fost echipa Greciei cu 115 puncte, ultima fiind Macedonia cu doar 4 puncte. La feminin tot Turcia a fost pe primul loc, de această dată având acumulate 171,50 puncte, iar pe locul secund a fost România cu 140 de puncte, podiumul fiind completat de Serbia cu 103 puncte. La fete, pe ultimul loc a fost echipa Macedoniei cu doar un singur punct. (G.P)

About Tehno Redactor