Home » Administratie » CJPV Vaslui a atras atenția Prefecturii că lipsesc medici de familie din comune
Ioan Stamate

CJPV Vaslui a atras atenția Prefecturii că lipsesc medici de familie din comune

Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Vaslui, Ioan Stamate, a atras atenția, ieri, în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, asupra lipsei medicilor de familie din mediul rural.

„În anul 2016 nu au fost probleme legate de asigurarea medicamentelor gratuite și compensate, s-a îmbunătățit finanțarea unor servicii medicale, iar fondurile alocate îngrijirilor la domiciliu au fost în creștere față de alți ani. Cu toate acestea, rămâne o mare problemă lipsa medicilor de familie din mediul rural. Sunt comune fără niciun medic de familie. Acest lucru afectează în special persoanele de vârsta a treia, care au nevoie de rețete, de medicamente și care nu se pot deplasa la medicii de familie din alte comune”, a precizat Ioan Stamate. Acesta i-a solicitat prefectului județului să se implice în rezolvarea problemei legate de lipsa medicilor de familie.

„Cunoaștem situația legată de lipsa medicilor de familie în anumite comune ale județului și am avut în repetate rânduri discuții referitoare la această problemă cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Ne vom implica în rezolvarea acestei situații, cu mecanismele de care dispunem și îi asigurăm pe cetățeni de sprijinul nostru”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.
În cadrul ședinței, conducerea CJPV a solicitat, totodată, sprijin pentru înființarea de cluburi ale pensionarilor în toate comunele vasluiene. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: