Home » Justitie » Contrabandist de țigări, prins de jandarmii bârlădeni

Contrabandist de țigări, prins de jandarmii bârlădeni

Jandarmi din cadrul Detașamentului 3 Bârlad au prins ieri un contrabandist de țigări, în zona Pieței 9 Mai din municipiul Bârlad.

Aceștia patrulau în cadrul unei acțiuni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional când au observat un tânăr care avea asupra sa o pungă de plastic cu un conținut voluminos. În sacoșa aflată asupra lui au fost găsite 40 de pachete de țigări marca „Plugarul” fabricate în Republica Moldova, care au fost ridicate în vederea confiscării. Pentru că fapta constituie infracțiune se efectuează cercetări de organele competente pentru identificarea împrejurărilor comiterii acesteia.

Jandarmii informează cetățenii că deținerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia sunt asimilate infracțiunii de contrabandă și se pedepsesc potrivit legii. (G.P)

About Tehno Redactor