Home » Administratie » Termenul de conformare a Spitalului „Elena Beldiman”, prelungit până în 2020

Termenul de conformare a Spitalului „Elena Beldiman”, prelungit până în 2020

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” și Consiliul Local Bârlad vor fi păsuite încă trei ani pentru a putea realiza pașii necesari prevăzuți în planul de conformare ce trebuia îndeplinit pentru obținerea autorizației de funcționare a unor secții ale spitalului bârlădean.

Marți, 14 februarie, o delegație a Primăriei Municipiului Bârlad a fost în Capitală, la Ministerul Sănătății, pentru a discuta cu reprezentanții acestuia pe tema autorizației de funcționare a secțiilor Pneumologie, Infecțioase și Psihiatrie.

În urma întâlnirii pe care am avut-o cu câțiva reprezentanți ai Ministerului Sănătății, am fost informați că în perioada imediat următoare va fi modificat Ordinul 1030 al Ministrului Sănătății, prin care termenul până la care Spitalul «Beldiman» va putea să îndeplinească planul de conformare se va prelungi până în 2020. Problema spitalului bârlădean rămâne în atenția noastră și va trebui tratată cu seriozitate”, ne-a declarat Dumitru Boroș, primarul municipiului Bârlad.

Problema spațiului celor trei secții neconforme va fi rezolvată prin mutarea în clădirea Centrului de Afaceri „Tutova” Bârlad. Acolo se vor realiza lucrări de recompartimentare, lucrări de modernizare și adaptare la cerințele și normele legislației sanitare europene. La o primă estimare, valoarea lucrărilor la noul corp de spital ce va fi amenajat la Centrul de Afaceri este de două milioane de euro. Clădirea va fi îmbunătățită cu o mansardă, astfel încât să se obțină suprafață prevăzută de normele în vigoare, de 7 m2/ pacient și să poată găzdui toate cele trei secții ale Spitalului „Elena Beldiman”. Pregătirea licitației pentru construirea noului corp de spital va începe de îndată ce modificarea Ordinului 1030 va fi publicată în Monitorul Oficial. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: