Home » Sport » Doi vasluieni vor face parte din Echipa Națională de Futsal Under17

Doi vasluieni vor face parte din Echipa Națională de Futsal Under17

Alexandru Bădiț (2001) și Vlăduț Alexandru Dudău (2000) vor face parte din lotul Echipei Naționale a României de Futsal Under17. Au participat săptămâna trecută la un cantonament de selecție organizat de Federația Română de Fotbal la Târgu Secuiesc (CV), ocazie cu care au demonstrat că merită să se afle printre cei mai buni 14 juniori de futsal din țară.

Cei doi vor participa la calificările pentru 2018 Summer Youth Olympics, la care futsalul a înlocuit fotbalul. Jocurile Olimpice de vară pentru tineret de anul viitor vor fi găzduite de Buenos Aires (Argentina) în perioada 1 – 12 octombrie. Un al doilea cantonament de selecție va avea loc în perioada 6-10 martie, de această dată la Odorheiu Secuiesc. De destinele noii naționale U17 a României se va ocupa antrenorul Endre Kacso. În urma celor două selecții va fi alcătuit un lot de 14 jucători. Naționala U17 de futsal a României va disputa primele meciuri de verificare la sfârșitul lunii aprilie.

Bădiț și Dudău fac parte din magnifica echipă Internazionale Traian, care face cinste județului nostru în campionatul de futsal Under 19. Vasluienii sunt neînvinși, cu șase victorii, golaveraj 37 – 14. Dudău este golgheterul echipei, cu opt reușite, iar Alexandru Bădiț a marcat și el de două ori. Campionatul se va relua pe 4/5 martie 2017. Vasluienii mai participă și la turneul Final 8 – Cupa României, care va avea loc în perioada 25-27 martie 2017.

Alexandru Bădiț este elev la Colegiul Economic „Anghel Rugină” din Vaslui și evoluează și pentru FC 2002 Vaslui, echipă care se află pe loc de play-off în Liga a IV-a. Vlăduț Dudău este elev la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, unde evoluează pentru grupa 2000. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: