Home » Social » Profesioniștii din Republica Moldova au dat clasă la pescuitul la copcă pe barajul de la Mânjești

Profesioniștii din Republica Moldova au dat clasă la pescuitul la copcă pe barajul de la Mânjești

Pescarii din Republica Moldova au dovadă că sunt cei mai iscusiți la pescuitul la copcă. Drept dovadă este faptul că au reușit să ocupe întreg podiumul la concursul național desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute pe barajul de la Mânjești.

Prima competiție oficială de pescuit la copcă organizată în județul nostru a fost un real succes, în condițiile în care a reunit peste 50 de pescari profesioniști și amatori din întreaga țară. Pe lângă patru profesioniști din Republica Moldova, pe barajul de la Mânjești au fost prezenți iubitori ai acestui sport din toate colțurile țării, inclusiv din Timișoara, Constanța, București, Turda sau Pitești. Întrecerea a fost acerbă, în condițiile în care premiile puse în joc, obiecte sportive în valoare de 6.000 de lei, au fost cât se poate de tentante pentru competitori. Însă, pescarii din țară nu au avut nicio șansă în fața colegilor de dincolo de Prut, care au reușit să ocupe întreg podiumul. Astfel, locurile I, II și III în clasamentul general au fost ocupate, în ordine, de Vladimir Pârâu, Laur Dumitru și Andrei Platon, toți din Republica Moldova. Mai mult decât, câștigătorul competiției a fost și deținătorul trofeului pentru cea mai mare captură, un șalău de 586 de grame.

După decernarea premiilor într-un cadru festiv, toți participanții s-au putut bucura de o tradițională fasole de cârnați și afumătură, moment bun pentru a-și împărtăși din poveștile pescărești.

Competiția, intitulată ”Ice Fishing”, a fost organizată de Asociația Club Sportiv Mânjești și s-a desfășurat sub patronajul Federației Române de Pescuit Sportiv, în parteneriat cu Ministerului Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport Vaslui. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: