Home » Administratie » Bustul maestrului Guguianu va fi reamplasat odată cu ghioceii!

Bustul maestrului Guguianu va fi reamplasat odată cu ghioceii!

de Răzvan CĂLIN

Administrația bârlădeană speră ca până de Mărțișor să redea circuitului cultural-turistic statuia marelui sculptor Marcel Guguianu. După cum se știe, bustul maestrului a fost vandalizat la sfârșitul lunii ianuarie de către autori rămași încă necunoscuți.

Potrivit spuselor Olgăi Ungureanu, șefa Serviciului de Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad, în cursul săptămânii trecute s-a încercat reamplasarea bustului pe soclul din Parcul Teatrului ”Victor Iona Popa”: ”Am fi dorit să-l punem la loc încă de săptămâna trecută, dar nu am avut condiții meteo favorabile. Iar domnul Filiche (profesor Dorinel Filiche, cel care alături de Sebastian Pascu se ocupă de reabilitarea bustului cu pricina, n.r.) ne-a atras atenția că trebui să avem condiții cât mai bune pentru a-l remonta, astfel încât să fie fixat cât mai bine. Însă, sperăm că până la 1 martie să putem remonta bustul, asta dacă ne ajută și vremea, adică să fie niște temperaturi pozitive și fără precipitații”.

Până în momentul de față, autorii acestui act de vandalism nu au fost identificați. Ancheta polițiștilor bârlădeni este în derulare și se speră că în cel mai scurt timp posibil autorii să fie depistați și trași la răspundere. Anchetatorii merg mai mult pe ideea unui act de teribilism venit din partea unor indivizi certați cu bunul simț și care arată un dispreț față de orice regulă de conviețuire socială. Se bănuiește că circa doi – sau trei tineri, în noaptea de 24/25 ianuarie, au tras pur și simplu de bustul sculptorului Marcel Guguianu, până ce l-au dat jos de soclu, după care au fugit de la fața locului.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: