Home » Sanatate » A intrat în comă după ce a înghițit un pumn de calmante

A intrat în comă după ce a înghițit un pumn de calmante

O femeie de 37 de ani, din Bârlad, a fost adusă sâmbătă la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, în comă de gradul II, după ce a luat cu bună știință 30 de pastile de Bromazepam.

Pacienta, care a fost adusă cu ambulanța la ora 23.58, sâmbătă, 18 februarie, era în comă. Aceasta a încercat să se sinucidă luând mai multe zeci de tablete de Bromazepam. Femeia prezenta intoxicație acută medicamentoasă, dar pentru că a ajuns la timp la spital, medicii au reușit să o salveze”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului bârlădean în relația cu mass-media.

Pacienta a ieșit din comă după ce i s-au făcut spălături stomacale și i s-au administrat perfuzii. Starea ei s-a îmbunătățit în scurt timp, mai ales pentru că a fost adusă foarte repede la spital, astfel încât substanța nu a avut timp să-și facă efectul complet. Femeia nu a rămas internată, în schimb medicii i-au recomandat o evaluare psihiatrică la secția de specialitate a Spitalului „Beldiman”. Pacienta a refuzat să se prezinte la Psihiatrie și a ales să plece acasă.

Astfel de tentative de suicid se pot repeta oricând în cazul persoanelor cu antecedente în acest sens. Legea acordă pacientului dreptul de a refuza internarea sau efectuarea unui control de specialitate, dacă pacientul nu are indicație din partea unui medic psihiatru în sensul internării nevoluntare. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: