Home » Administratie » Programările on-line pentru înmatricularea mașinilor au trecut de Paște. Proprietarii stau și câte trei zile la rând

Programările on-line pentru înmatricularea mașinilor au trecut de Paște. Proprietarii stau și câte trei zile la rând

Programările on-line pentru înmatricularea mașinilor în județul nostru au trecut de sărbătorile de Paști, respectiv jumătatea lui aprilie. Proprietarii de autovehicule care stau la rând la ușa serviciului trebuie să aștepte trei zile pentru a-și putea face înregistrarea mașinilor.

Înmatricularea mașinilor în județ la serviciul aflat în subordinea Prefecturii care se ocupă cu această activitate reprezintă în continuare, de aproape trei săptămâni de la eliminarea taxei de primă înmatriculare, o problemă pentru proprietarii de autovehicule. Indiferent de modalitatea aleasă, deținătorii de mașini au de așteptat zile întregi, dacă aleg metoda clasică de a sta la rând, sau aproape două luni, dacă preferă să se programeze on-line. Astfel, dacă se așează la coadă la ușa de la intrarea în Serviciul de Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (SPCRPCIA), vor putea să-și înmatriculeze mașinile abia la trei zile de așteptare. De exemplu, proprietarii de autovehicule care ajung, luni dimineață, la SPCRPCIA, vor fi trecuți pe un tabel aflat la o persoană de la intrarea în instituție și apoi vor trebui să-și urmărească poziția până miercuri, când le vine rândul.

Pentru a nu mai apărea discuții, tabelele sunt trase la xerox, la un copiator aflat aici în zonă, de către fiecare dintre cei care se înscriu la rând. Astfel, nimeni mai poate face scandal că ar fi fost scos din rând sau ca s-ar fi băgat cineva în față. Mai mult decât atât, tabelele cu persoanele aflate la coadă se afișează la ușa de la intrarea în instituție”, ne-a precizat persoana care deținea tabelele cu persoanele înregistrate pe tabele de la SPCRPCIA Vaslui.

Situația este, însă, mult mai grea pentru cei care-și programează on-line înmatricularea mașinii pe site-ul Prefecturii Vaslui. La ora actuală, înscrierile au trecut de sărbătorile de Paște, ceea ce înseamnă că-i vor ajunge rândul după mijlocul lui aprilie.

Nu știm cât mai rezistăm în acest ritm. Avem un singur angajat care se ocupă cu înmatricularea autovehiculelor. Sunt programate 90 de mașini pe zi, din care 70 pentru proprietarii care sunt la rând și 20 pentru cei on-line. Oamenilor le este frică să nu se modifice peste noapte legislația și să piardă această șansă de a-și înmatricula autovehiculul fără a plăti acea taxă obligatorie”, ne-a declarat șeful SPCRPCIA Vaslui, Dumitru Tăbăcaru.

De la începutul lui februarie, odată cu eliminarea taxei de primă înmatriculare, aproape 1.500 de proprietari de mașini și-au înregistrat mașinile. Conducerea SPCRPCIA estimează că, la nivelul județului, ar mai fi aproximativ alți 3.500 de deținători de autovehicule care urmează să-ți înmatriculeze mașinile fără a mai plăti acea taxă obligatorie obligatorie percepută de stat până la 1 februarie 2017. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: