Home » Social » Cât au de așteptat vasluienii pentru inspecția la autoturismele aduse din străinătate!

Cât au de așteptat vasluienii pentru inspecția la autoturismele aduse din străinătate!

Programările pentru inspecția mașinilor la Registru Auto Român au depășit 40 de zile la nivelul județului nostru, ceea ce face ca verificarea autoturismelor înregistrate în aceste zile, majoritatea înmatriculate în Bulgaria, să fie făcută abia în aprilie. Angajații RAR nu mai au dreptul la concedii și vin la serviciu și sâmbăta.

Eliminarea taxei de primă înmatriculare a mașinilor a condus la aglomerații zilnice și la filiala din Vaslui a Registrului Auto Român (RAR), unde programările pentru inspecția autovehiculelor aduse din străinătate au depășit deja 40 de zile. Astfel, cei care doresc să obțină viza de la RAR pentru a putea merge mai departe la Serviciul de Înmatriculări vor trebui să aștepte, în condițiile în care își fac în aceste zile rezervare on-line, până la începutul lunii aprilie pentru a-i ajunge rândul. Practic, se efectuează 30 de inspecții pe zi doar pentru autoturismele înmatriculate în străinătate, iar programările se fac doar on-line, pe site-ul RAR.

Suntem în mare întârziere cu inspecțiile tehnice pentru mașinile aduse din străinătate. În mod normal, programările sunt la trei sau patru zile, însă acum am ajuns la 40 de zile. Cred că ne trebuie vreo două luni să ajungem la zi. Practic, toate mașinile care s-au adunat în ultimii ani și nu au fost înmatriculate din cauza acelei taxe percepută de Fisc până la 1 februarie 2017 sunt programate acum. Lucrăm și sâmbăta, doar pentru aceste autovehicule, iar angajații nu mai au dreptul nici la concedii în această perioadă”, ne-a declarat directorul Filialei Vaslui a RAR, Florin Donose.

Inspecția unei mașini la RAR Vaslui durează minim o oră, însă verificările pot depăși și trei ore, în condițiile în care apar tot felul de ”capcane”, așa cum le numesc șefii Registrului Auto. Pe lângă cele 30 de autovehicule din străinătate, inginerii RAR verifică alte 30 de mașini noi sau care își schimbă proprietarul. Pentru această categorie, programările se fac separat, în afara celor cu mașini din străinătate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: