Home » Social » Deținuții de la Penitenciarul Vaslui sărbătoresc Dragobetele prin cântec, joc și voie bună

Deținuții de la Penitenciarul Vaslui sărbătoresc Dragobetele prin cântec, joc și voie bună

Zeci de deținuți de la Penitenciarul Vaslui vor sărbători românește ”Ziua îndrăgostiților” la români, prin cântec, joc și voie bună. Activitățile specifice vor fi organizate în clubul pușcăriei, acestea putând fi urmărite prin intermediul postului de televiziune cu circuit închis de către toții cei aflați după gratii.

Ziua de Dragobete a devenit una tradițională la Penitenciarul Vaslui, unde deținuții vor ”petrece” românește și în acest an. Astfel, cei mai talentați pușcăriași au pregătit un variat program artistic pentru colegii lor. Dacă o parte dintre aceștia vor urmări ”pe viu” spectacolul, majoritatea deținuților vor putea să-și vadă colegii prin intermediul televiziunii cu circuit închis în timp ce vor interpreta cântece și poezii de dragoste. Ansamblurile de muzică și dansuri populare românești, constituite la nivelul Penitenciarului Vaslui, au pregătit, pentru un grup de 80 de deținuți prezenți în sală, o suită de dansuri și un program de muzică populară.

Dorim ca prin aceste acțiuni să oferim o mângâiere, o speranță, pe ici pe colo poate o lacrimă și foarte multă căldură. Ne dorim ca “Dragobet”, zeul bunei dispoziții și al iubirii, să ofere persoanelor private de libertate un moment de descătușare emoțională, o deschidere pentru o primăvară sufletească, un început pentru o renaștere din propriul marasm, o șansă pentru descoperirea identității personale și, cel mai important, o speranță pentru perioada de după liberare. Prin desfășurarea acestei activități, urmărim cunoașterea și popularizarea tradițiilor și a folclorului nostru românesc, dezvoltarea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber pentru deținuți, derularea unei acțiuni de reintegrare socială adaptată la specificul așezământului de detenție și la resursele materiale și umane disponibile, promovarea unui climat psihosocial pozitiv care să satisfacă nevoile educaționale și de socializare ale persoanelor încarcerate, creșterea nivelului de informare și cultură generală, dezvoltarea și stimularea expresivității, a creativității, și crearea sentimentului de valorizare persoanelor private de libertate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Pe lângă deținuți, la Penitenciarul Vaslui vor susține un program artistic Ansamblul ”Hora Vasluiului” și trupa ”Dance Factory”, din Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: