Home » Administratie » Primăria Solești predă Consiliului Județean căminul de bătrâni construit din fonduri europene

Primăria Solești predă Consiliului Județean căminul de bătrâni construit din fonduri europene

Autoritățile locale din Solești au decis să predea către Consiliul Județean căminul de bătrâni construit din fonduri europene și care stă în conservare de mai bine de opt ani. Motivul îl constituite costurile ridicate cu plata personalului și al utilităților.

Căminul de bătrâni din Valea Siliștei, comuna Solești, ar putea fi deschis, în sfârșit, după mai bine de opt ani de la finalizarea investiției. Clădirea urmează a fi preluată de Consiliul Județean și apoi să i se dea utilitatea pentru care a fost construită. Consiliul Local Solești a aprobat deja trecerea clădirii din administrarea autorității publice locale în cea a județului Vaslui, urmând a fi semnat protocolul de predare-primire.

Conform legislației, se va face inventarierea tuturor bunurilor și apoi se va preda bunul imobil. Noi nu avem posibilitățile financiare să putem susține activitatea acestui centru rezidențial pentru persoane vârstnice. Numai pentru plata salariilor celor 14 angajați ne-ar trebui cel puțin 360.000 de lei pe an, ceea ce este foarte mult pentru bugetul unei primării de comună”, ne-a declarat primarul comunei Solești, Mona Bujor.

Capacitatea căminului rezidențial de bătrâni de la Valea Siliștei este de 20 de locuri, iar deschiderea acestuia va acoperi o parte din numeroasele cereri existente la nivelul județului din partea persoanelor de vârsta a treia. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor