Home » Administratie » Noutăți despre locurile stabilite de Primăria Bârlad pentru comerțul ambulant de mărțișoare

Noutăți despre locurile stabilite de Primăria Bârlad pentru comerțul ambulant de mărțișoare

Teoretic, la Bârlad la debutat prima ediție a Târgului Mărțișorului, organizat de Primărie din dorința de a aduce cât mai aproape de casă simbolul cu șnur alb-roșu al primăverii. De fapt, Târgul Mărțișorului nu aduce nimic nou față de anii trecuți în ceea ce privește marfa în sine. Noutatea constă doar în modul de vânzare a mărțișoarelor și florilor, solicitanții trebuind să respecte anumite amplasamente din mai multe zone din oraș și nu doar din două zone cum era până acum.

Până vineri, la Primărie s-au emis aproximativ 100 de autorizații pentru comercializarea de mărțișoare și flori cu ocazia zilelor de 1 și 8 Martie. Persoanele autorizate au fost atenționate asupra faptului că trebuie să respecte întocmai amplasamentele, în caz contrar Poliția Locală putând să le ridice autorizațiile. Zonele în care se vând mărțișoare și flori sunt Stadion, în apropierea spitalului, la Piața Mică, în zona Gării, în zona străzii Lirei și în zona Pieței Centrale. S-a convenit ca mărțișoarele să fie comercializate în mai multe zone pentru evitarea aglomerației de tarabe, care obturau căile de acces în magazinele limitrofe”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bârlad.

Așadar, Primăria ne promite că, în acest an, vom avea un comerț cu mărțișoare civilizat, mai puține tarabe în aceeași zonă, fără trotuare blocate. Deși Primăria nu percepe decât 3 lei/mp/zi, comercianții nu au ieșit prea timpuriu cu mărțișoare, preferând să iasă cu mărțișoare abia din week-end-ul care a trecut. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: