Home » Administratie » Peste 200 de amenzi date de Finanțele Publice Vaslui anul trecut contribuabililor din tot județul

Peste 200 de amenzi date de Finanțele Publice Vaslui anul trecut contribuabililor din tot județul

Peste 200 de contribuabili din județul nostru au fost amendați pe parcursul anului trecut de Finanțele Publice Vaslui, suma totală a sancțiunilor ridicându-se la 418.000 de lei. Majoritatea abaterilor constate fac referire la nedepunerea în termen a declarațiilor fiscale sau neprezentarea documentelor la control.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Vaslui a sancționat, în 2016, un număr de 217 contribuabili, atât persoane fizice cât și agenți economici, pentru nerespectarea legislației în vigoare. Suma totală aplicată pe procesele verbale de către inspectorii de la Fisc se ridică la 418.000 lei. În majoritatea cazurilor, contribuabilii au fost amendați pentru nedepunerea în termenul legal a declarațiilor fiscale, neprezentarea documentelor solicitate pe timpul controalelor sau nedotarea cu case de marcat fiscale a comercianților.

Conducerea AJFP Vaslui consideră că numărul sancțiunilor aplicate este unul mic raportat la cel al contribuabililor din județ, respectiv 144.082 de agenți economici și persoane fizice.

Nu am exagerat cu amenzile în cursul anului trecut. Până la a sancționa contribuabilii, încercăm să convingem contribuabilul să plătească în termen legal. De altfel, în prealabil, trimitem notificări prin care îi atenționăm asupra obligațiilor fiscale pe care le au. Contribuabilii au la dispoziție 15 zile să se conformeze, după care trimitem somație de plată. Abia apoi aplicăm sancțiuni”, ne-a declarat directorul AJFP Vaslui, Nelu Sava.

Șeful Fiscului a mai afirmat că doar 10% din cele 670 de milioane de lei încasate la buget anul trecut au constituit executări silite, ceea ce, în opinia sa, reprezintă, de asemenea, un procent foarte scăzut. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: