Home » Justitie » Traficul de călători prin Vama Albița a crescut cu peste 440.000 de călători în ultimul an

Traficul de călători prin Vama Albița a crescut cu peste 440.000 de călători în ultimul an

Traficul de călători prin Vama Albița, cel mai mare punct terestru de trecere a frontierei din România, a crescut cu peste 440.000 de călători în ultimul an, ajungând la 2.716.000 persoane în 2016. Creșterea semnificativă a celor care tranzitează vama vasluiană este dată de eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni și anularea obligativității pașapoartelor pentru cetățenii din Uniunea Europeană.

Traficul de călători și de mașini prin Punctul de Trecere a Frontierei Albița a crescut cu peste 20% în 2016, arată un raport al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Vaslui. Astfel, în ultimul an, un număr de 2.716.000 de persoane au tranzitat cel mai mare punct terestru de trecere a frontierei din România, cu peste 440.000 de persoane mai multe față de 2015. Creșterea cea mai importantă de trafic s-a înregistrat pe sensul de intrare în țară, dinspre Republica Moldova. De asemenea, și numărul mijloacelor de transport care au trecut prin Vama Albița a crescut cu 145.000 de mașini în 2016 față de anul anterior.

Analiza valorilor de trafic înregistrate în ultimii doi ani arată că, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, acestea au cunoscut creșteri, în medie, de aproximativ 20% în ceea ce privește tranzitul de călători și 24% în privința mijloacelor de transport. Pe categorii de cetățeni, se constată creșteri de 24% a numărului celor din Uniunea Europeană care au trecut prin PTF Albița și de aproximativ 14% a celor din afara spațiului comunitar”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Creșterea semnificativă a celor care tranzitează Vama Albița este dată de eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni din aprilie 2014 și anularea obligativității pașapoartelor pentru cetățenii din Uniunea Europeană începând cu mijlocul lui iunie 2015. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: