Home » Administratie » Sensul giratoriu de la Podul Pescăriei i-a amețit atât de tare pe conducătorii orașului, încât nu mai găsesc ieșirea

Sensul giratoriu de la Podul Pescăriei i-a amețit atât de tare pe conducătorii orașului, încât nu mai găsesc ieșirea

Problema sensului giratoriu din Bârlad, zona Podul Pescăriei, a rămas de ani de zile nerezolvată. Poliția rutieră a tăcut cât a tăcut, până când a intervenit încercând să conștientizeze conducerea orașului asupra necesității respectării reglementarilor în vigoare privind circulația pe drumurile publice, cât și asupra evenimentelor rutiere nedorite ce pot apărea din cauza nesemnalizării corecte a intersecției.

În urma analizării situației la fața locului, serviciul Poliției Rutiere Vaslui a adus în vedere Primăriei Bârlad obligativitatea remedierii situației până pe 30 ianuarie 2017. Termenul nu a fost respectat, așa că au fost aplicate măsuri în consecință.

Primăria Bârlad a fost amendată recent cu 21 de puncte, precum și cu suma de 2.000 de lei pentru nerespectarea mai multor prevederi legale, dar și din cauza că nu a fost obținută aprobarea Poliției Rutiere pentru instalarea indicatoarelor sau altor dispozitive speciale în sensul giratoriu cu pricina. Polițiștii de la circulație au adus la cunoștința Primăriei Bârlad faptul că intersecția îngreunează circulația autovehiculelor, în special a celor de tonaj ridicat, creează confuzii participanților la trafic, există riscul degradării în timp a podurilor din cauza devierii circulației vehiculelor de tonaj ridicat pe acestea. Poliția rutiera a solicitat municipalității desființarea sensului giratoriu și amenajarea intersecției semaforizate sau reglementarea intersecției prin indicatoare de prioritate și de cedare a trecerii.

Polițiștii rutieri au solicitat și luarea măsurilor de protecție cu parapeți metalici sau alte soluții tehnice, a trotuarelor betonate ce mărginesc strada Ioan Popescu la ieșirea de pe podul ce traversează pârâul Valea Seacă, sensul de mers către Muzeul „Vasile Pârvan”.

Primarul Dumitru Boroș a declarat în ședința de Consiliu de marți că a contestat în instanta amenzile de la Circulatie, dar că va lua toate măsurile necesare pentru reglementarea circulației din zona Podului Pescăriei cât de curând. O noua amendă bate la ușă, de vreme ce municipalitatea a primit un nou termen de confirmare, 28 februarie, care, de asemenea, nu a fost respectat.

Rămâne de văzut cum vor reuși reprezentanții primăriei să rezolve situația pentru că deja câțiva consilieri și-au exprimat părerea că este nevoie de consultarea unei firme specializate care sa îi ajute pentru reglementarea circulației în intersecția cu sens giratoriu din zona Podului Pescăriei. Să sperăm că problema va fi soluționată înainte de realizarea șoselei ocolitoare a orașului, care nu are șanse să devină realitate în următorii 2-3 ani. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: