Home » Administratie » Primăria Vaslui va face un studiu pentru a găsi soluții cu privire la locurilor de parcare pentru mașini în municipiu

Primăria Vaslui va face un studiu pentru a găsi soluții cu privire la locurilor de parcare pentru mașini în municipiu

Primăria Vaslui va face un studiu, cu o firmă specializată, pentru a găsi soluții cu privire la locurilor de parcare pentru mașini în municipiu. La nivelul orașului există peste 24.000 de autovehicule înregistrate, iar numărul locurilor de parcare este de doar câteva mii.

Lipsa locurilor de parcare în municipiu Vaslui dă mari bătăi de cap autorităților locale. În evidențele primăriei figurează peste 26.000 de plătitori de taxe pentru mașinile deținute de populație și agenți economici. Numărul acestora poate nu ar părea atât de mare dacă ar exista și parcări suficiente. La nivelul orașului, sunt aproximativ 6.000 de locuri de parcare, cam aceleași ca și la începutul anilor ’90, atunci când existau mult mai puține autovehicule.

Această problemă a locurilor de parcare ne-a determinat să facem un studiu, cu o firmă specializată, pentru a găsi soluții. În ultimii ani, prin reabilitarea cartierelor, s-au creat spații de parcare în zonele rezidențiale, și nu numai, însă nu știm exact numărul lor”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Problema locurilor de parcare a devenit și mai spinoasă după ce autoritățile au înmulțit numărul indicatoarelor cu staționarea sau oprirea interzisă pe principalele artere din oraș. Cei care au avut curajul să oprească în aceste zone s-au trezit cu amenzi din partea polițiștilor locali. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor