Home » Sport » HC Vaslui are față de play-off. A învins miercuri și s-a îndepărtat de urmăritoare

HC Vaslui are față de play-off. A învins miercuri și s-a îndepărtat de urmăritoare

Handbal Club Vaslui a obținut o victorie foarte importantă miercuri, scor 23 – 19 (16 -9) cu AHC Dunărea Călărași. Vasluienii și-au consolidat astfel locul șapte și s-au îndepărtat la patru puncte de călărășeni. Cum CSA Steaua București a stat, ocupanta locului nouă este acum la cinci puncte de elevii lui Sandu Iacob și Alexandru Acsinte. Doar primele opt echipe din clasament se califică în play-off.

Începutul de joc a fost în favoarea oaspeților care au marcat primul gol al partidei și s-au distanțat repede la trei goluri, scor 1 – 4. Trei goluri consecutive ale vasluienilor au restabilit însă egalitatea, autori Mihai Bujor (2) și Călin Hagiu. Călărășenii au preluat iar conducerea, dar a fost numai un foc de paie pentru ca vasluienii au preluat cârma partidei. După ce au egalat la șase au mărit treptat diferența pe tabela de marcaj și au ajuns ca la pauză să aibă avantaj de șapte goluri. Începutul reprizei secunde a fost echilibrat, cu goluri marcate de ambele părți. A urmat însă o perioadă foarte bună de joc a oaspeților, care s-au apropiat la două lungimi, scor 18 – 20. Avântul celor de la HC Dunărea Călărași s-a stins însă și au mai punctat o singură dată. HC Vaslui în schimb a reușit să marcheze de trei ori, prin Gabriel Bujor (2) și Andrei Popescu, pentru o victorie extrem de importantă. Portarul Bogdan Pralea a reușit încă o dată să ascundă poarta de adversari, cu o prestație senzațională, la fel ca în etapa trecută.

Pentru HC Vaslui au marcat Mihai Bujor (7), Gabriel Bujor (6), Călin Hagiu (5), Valentin Anton (2), Claudiu Dediu (2), Andrei Popescu (1).

Irakli Chikovani, cu cinci reușite, a fost principala gură de tun a celor de la AHC Dunărea Călărași. Au mai marcat pentru oaspeți Florin Dospinescu, Pavlo Gurkovsky (câte 4), Victor Vartic (2), Răzvan Gavriloaia, Alexandru Tărâță, Konstantin Kurylenko și Sabin Ignat (câte 1).

Au mai rămas de disputat doar cinci partide în Liga Zimbrilor, iar emoțiile se intensifică și clasamentul se conturează cu fiecare etapă care trece. Fiecare punct va conta, pentru că favorita noastră are cel mai slab golaveraj dintre echipele cu pretenții la ultimele locuri care duc în play-off. Următorul adversar al HC Vaslui este HC Odorhei, ocupanta locului cinci, cu 37 de puncte. Meciul, în deplasare, va avea loc pe 10 martie, de la ora 17:30. Va fi transmis în direct pe Digi Sport și Dolce Sport. (G.P)

About Tehno Redactor