Home » Sport » Micii fotbaliști vasluieni iau cu asalt “Cupa Play” Bacău

Micii fotbaliști vasluieni iau cu asalt “Cupa Play” Bacău

Trei cluburi de fotbal din județul nostru caută gloria la “Cupa Play” Bacău, la competiția destinată puștilor născuți în 2007. Pe lângă Atletic Club Bârlad care a cucerit trofeul cu grupa 2006 săptămâna trecută vor mai participa Real Junior Vaslui și Sport Club Bârlad.

La competiție vor participa 16 echipe, care au fost împărțite în patru grupe a câte patru echipe. Atletic Club Bârlad a fost plasată în grupa C, unde se va duela cu Măgura Bacău, ACS Junior Câmpulung Moldovenesc și Steaua Magica Iași I. Grupa 2007 a învins recent formația băcăuană, scor 4 – 0, în cadrul unei competiții organizate luna trecută de Sport Club Bârlad. A mai obținut de mai multe ori locul I la Interliga organizată de Federația Română de Fotbal.

“Avem o grupă cu nucleu bun, ceva mai timidă însă pentru că nu are suficientă experiență. Sper să depășească emoțiile jocurilor importante, pentru că doar asta le mai trebuie, încredere în forțele proprii. Ei s-au adaptat foarte bine formatului Federației și au avut rezultate foarte bună în Interligă. Acolo se joacă pe teren mai mare, iar lor le place spațiul. Competițiile care au loc în perioada de iarnă se desfășoară de obicei pe terenuri sintetice de dimensiuni mai mici. Dar sunt cu toții pe un drum bun, au calitate și pot face o figură frumoasă. Important este ca ei să se simtă bine pe teren, să crească de la meci la meci, cu fiecare turneu și în timp sunt convins că vor apărea și rezultate foarte bune. E o greșeală pe care o facem cu toții, părinți și antrenori, să avem cerințe prea mari de la ei încă de la început. Ei trebuie să se joace, nu să ia competiția ca pe o luptă. Eu mă axez pe pași mărunți, răbdare”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

Sport Club Bârlad va întâlni în grupa A formațiile AS Play Bacău, Viitorul Năsăud și LPS Buzău. Real Junior va evolua în grupa B, unde va da piept cu CSM Vatra Dornei, Ceahlăul Piatra Neamț I și Steaua Magica Iași II. Vasluienii au făcut o figură frumoasă și au luat bronzul anul trecut. În finala mică, Real Junior Vaslui a învins Viva Activ Buhuși, scor 1 – 0. La finalul celor 10 ore de maraton fotbalistic vasluienii au fost apreciați pentru spectacolul fotbalistic oferit. Pe lângă medaliile de bronz aceștia au primit și trofeul fair-play din partea organizatorilor.

În grupa D au fost plasate Aerostar Bacău, CSM Politehnica Iași, KSE Târgu Secuiesc și Ceahlăul Piatra Neamț II.

Turneul național de la Bacău “Cupa Play” este la ediția a V-a pentru micii fotbaliști cu vârstă cuprinsă între 6 – 10 ani și este organizat de către Ciobanu Ovidiu (antrenor Asociația Sportivă Play Bacău / arbitru Ajf Bacău). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: