Home » Sanatate » Omul de afaceri bârlădean Daniel Andrei a făcut o sponsorizare de 20.000 de lei pentru Cabinetul de kinetoterapie

Omul de afaceri bârlădean Daniel Andrei a făcut o sponsorizare de 20.000 de lei pentru Cabinetul de kinetoterapie

Secția de Pediatrie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad a beneficiat recent de o sponsorizare de 20.000 de lei din partea omului de afaceri Daniel Andrei. Grație acestui ajutor financiar nesperat, cabinetul de kinetoterapie pediatrică beneficiază acum de o utilare modernă cu elemente necesare recuperării neuromotorii a copiilor.

Dacă până acum câteva săptămâni cabinetul de kinetoterapie avea doar câteva aparate cu care se realizau ședințele de recuperare, acum acesta dispune de 23 de aparate și obiecte necesare ședințelor de kinetoterapie. Concret, cabinetul beneficiază acum de jucării medicale, de o bicicletă ergonomică orizontală (pentru tonifierea musculaturii), de o bandă de alergat și de bare paralele reglabile necesare pentru reeducarea mersului, de un kit de stimulare senzorială, de o roată pentru reabilitarea umărului, cilindri pentru echilibru, verticalizatoare, de un disc pentru echilibru, o cușcă Rocher cu pat medicinal etc.

Prin achiziționarea acestor echipamente, copiii cu diverse afecțiuni care vin în mod regulat la cabinetul de kinetoterapie pediatrică a Spitalului „Beldiman” beneficiază de un tratament eficient și plăcut.

Țin să mulțumesc și să îmi exprim sincera mea recunoștință domnului Andrei Daniel pentru gestul său de a readuce zâmbetele pe chipurile prichindeilor care trec pragul cabinetului de kinetoterapie pediatrică. Și nu sunt puțini, ci aproximativ 30 de copii zilnic. Sunt copii care au nevoie de recuperare pentru distrofii musculare, encefalopatii sechelare infantile, luxații congenitale de șold, afecțiuni ale coloanei vertebrale, scolioze, cifoze, afecțiuni post-traumatice, osteoarticulare și musculare. De când am început sa folosim echipamentele de recuperare atitudinea copiilor s-a îmbunătățit și având în vedere diversitatea elementelor de recuperare copii nu se mai plictisesc și fac din plăcere terapiile la care sunt supuși”, ne-a declarat Romică Damian, kinetoterapeut la Secția Pediatrie a spitalului bârlădean.

Damian a încercat ani la rând să contacteze sponsori de la care să primească sume decente pe care să le adune și să poată achiziționa câteva aparate necesare recuperării. Spitalul „Elena Beldiman” nu a ajutat cabinetul de kinetoterapie decât cu alocarea unui spațiu și igienizarea acestuia. Cele câteva aparate de recuperare care au fost folosite până mai ieri erau proprietatea kinetoterapeutului Romică Damian, care, împreuna cu alți doi colegi, a reușit totuși sa ajute sute de copii să se recupereze parțial sau total. Echipamentele erau deja uzate fizic și moral. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: