Home » Social » Primăvara, sărbătorită la C.A.R.P Bârlad

Primăvara, sărbătorită la C.A.R.P Bârlad

Prima zi a primăverii a fost sărbătorită din plin la Casa de Ajutor Reciproc Bârlad (CARP) printr-o activitate care a cuprins mai multe momente interesante.

Scriitorul Petruș Andrei a prezentat mai întâi câteva date importante despre viața și opera lui Ion Creangă, de la a cărui naștere s-au împlinit la 1 martie 180 de ani. Activitatea a continuat cu momentul poetic „Femeia, izvorul curat de muzică și poezie”, susținut de scriitorii Iftene Cioriciu, Petruș Andrei și Ionel Dovin, care au recitat poezii din creația proprie. Evenimentul dedicat primăverii și femeii a continuat cu lansarea cărții „Doamne vestite din istoria românilor”, autor Gheorghe Vlad, un vechi colaborator al C.A.R.P, din Rosiorii de Vede. Autorul, profesor de matematică dar și iubitor de istorie, nu a putut fi prezent la lansarea volumului său, dar cartea a fost prezentată de profesorul Gruia Novac.

Volumul, care face parte din categoria Istorie documentară, cuprinde opt legende dezvoltate despre opt personalități feminine din istoria românilor, de la doamna Chiajna pana la regina Maria. Cartea merită citită”, a declarat profesorul Gruia Novac.

Manifestarea organizată de C.A.R.P nu s-a putut încheia fără un program muzical. Cei care au încântat publicul au fost Dragoș Tufă, Aneta Matei, Mihaela Oprea, Ansamblul „Răzeșii” și corul „Crizantema” al C.A.R.P Bârlad.

Anul acesta, corul „Crizantema” a împlinit cinci ani de existență, iar cu acest prilej conducerea asociației a mulțumit membrelor sale pentru activitatea artistică depusă în acest timp și le-a oferit un mărțișor și promisiunea că vor fi sărbătorite cum se cuvine în luna mai. În schimb, Mitrița Brehoiu, una dintre membrele corului, care a împlinit pe 1 martie 65 de ani, a fost felicitată la scenă deschisă oferindu-i-se un tort, o sticlă de șampanie și o diplomă de fidelitate pentru cei 20 de ani de când este membra a C.A.R.P. Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: