Home » Sport » Vasluianul Rareș Lazăr, finalist la turneul internațional “Roma Caput Mundi”

Vasluianul Rareș Lazăr, finalist la turneul internațional “Roma Caput Mundi”

Fotbalistul vasluian Rareș Lazăr a fost în lotul echipei naționale de fotbal U18, care a disputat ultimul act al turneului internațional ”Roma Caput Mundi”. Mijlocașul legitimat la clubul CS Mioveni, în Liga a II-a, a evoluat 85 de minute în finala pierdută în fața Albaniei, scor 0 – 2.

Tricolorii s-au calificat în ultimul act al competiției după ce au obținut trei victorii în faza grupelor: 2-0 cu Țara Galilor (selecționata colegiilor), 4-0 cu Grecia (selecționata regiunii Pella) și 2-1 cu Comitato Regionale Lazio. În schimb, Albania s-a calificat în finală, după ce a încheiat grupa B tot pe primul loc, în fața Angliei (selecționata colegiilor), Italiei (selecționata amatorilor) și a Maltei.

Echipa vasluianului se află pe locul șase în clasamentul competiției interne, cu 38 de puncte. Podiumul e destul de aproape de Lazăr, la doar trei puncte distanță. Acesta a revenit în fotbalul românesc după o experiență de 2 ani  în Anglia, la echipa U18 a prim divizionarei Tottenham. S-a transferat acolo de la FC Vaslui în 2014, după ce a și debutat în Liga I. S-a mai  aflat în probe la Liverpool FC  și Queens Park Rangers.

Lotul convocat de selecționerul Adrian Boingiu

Portari: Silviu Costache (Concordia Chiajna), Marian Aioani (Chindia Târgoviște)
Fundași: Dan Berci (SS Juve Stabia), Andrei Chindriș (Academica Clinceni), Constantin Dima (Metalul Reșița), Liviu Gheorghe (SC Dinamo), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara), Cristian Podină (ACS Poli Timișoara), Andrei Trusescu (SCM Pitești), Denis Iacob (Vigor Perconti)
Mijlocași: Rareș Lazăr (CS Mioveni), Narcis Popan (ACS Poli Timișoara), Carlos Chertes (ASA Tg. Mureș), Daniel Chifu (Hermannstadt), Ion Gheorghe (SC Dinamo), Hamed Yasin (Pandurii Tg. Jiu)
Atacanți: George Ganea (Virtus Entella Chiavari), Robert Moldoveanu (FC Brașov), Andrei Sîntean (ACS Poli Timișoara)
Va disputa în iulie preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 19

Rareș Lazăr, pregătit la lotul național de Adrian Boingiu, va face în luna iulie pasul spre Under 19, iar în toamnă va evolua alături de Rusia, Grecia și Gibraltar în Grupa 10 din prima fază a preliminariilor Campionatului European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. Meciurile din această serie se vor juca în Grecia, în perioada 8-14 noiembrie 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

În turul de elită (fază în care Spania și Portugalia sunt calificate direct), programat în primăvara anului 2018, vor fi șapte serii din câte patru formații. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în Campionatul European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. O parte dintre echipele care vor evolua în turneul final se vor califica în ediția din 2019 a Cupei Mondiale pentru tineret Under 20.
Formațiile care vor participa în preliminariile și în turneul final EURO 2018 vor fi alcătuite din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 1999. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: