Home » Justitie » Țigarete de contrabandă, descoperite la controlul de frontieră

Țigarete de contrabandă, descoperite la controlul de frontieră

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița, echipele comune de control au descoperit 5.740 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova pe care trei bărbați au încercat să le introducă în țară, ascunse pe corp și în bancheta din spate a unui autoturism.

Vasile M, cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 61 de ani a încercat să înșele vigilența vameșilor, sâmbătă și a vrut să intre în țară burdușit de țigări, la volanul unui autoturism marca Fiat, înmatriculat în Bulgaria. Același lucru l-a încercat a doua zi și Ștefan M, în vârstă de 39 de ani, pasager într-un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România. Echipele comune de control formate din lucrători vamali și polițiști de frontieră au descoperit ascunse pe corpul celor două persoane și în hainele acestora, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 1.500 țigarete, de diferite mărci, cu timbru de Republica Moldova și de proveniență dutty-free.

Duminică, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul român Eugeniu P., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră, a descoperit ascunse în bancheta din spate a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 4.240 țigarete, cu timbru de Republica Moldova.
Conform prevederilor legale, în toate cele trei cazuri, a fost luată măsura ridicării țigărilor, în valoare de 1.293 lei și sancționarea contravențională a celor trei bărbați cu amenzi în valoare totală de 18.000 lei. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: