Home » Justitie » 93 de agenți economici din județ, sancționați de Inspecția Muncii în ultima lună

93 de agenți economici din județ, sancționați de Inspecția Muncii în ultima lună

Un număr de 93 de agenți din județul nostru au fost sancționați, în ultima lună, de către Inspecția Muncii din cauza neregulilor constate în urma controalelor desfășurate. Deși cele mai mari amenzi au fost date pentru munca fără forme legale, majoritatea abaterilor, peste 130, au fost constatat pe linia sănătății și securității în muncă.

Multe firme din județul nostru au în continuare probleme în ceea ce privește respectarea legislației muncii. Drept dovadă sunt rezultatele controalelor desfășurate în ultima lună de către angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui. Astfel, din cei 183 de agenți economici verificați, mai bine de jumătate, respectiv 93, au fost sancționați. În total, au fost aplicate 150 de amenzi, valoarea totală a acestora ajungând la 51.000 de lei.

Inspectorii ITM au găsit și trei persoane care munceau fără forme legale, drept pentru care au aplicat amenzi de 40.000 de lei.

Cele mai multe sancțiuni, respectiv 138, au fost aplicate în domeniul securitătii și sănătătii în muncă, valoare totală a amenzilor aplicate fiind de 11.000 lei. Neconformitățile constatate pe această linie au fost neelaborarea de instrucțiuni proprii pentru fiecare loc de muncă, neasigurarea examenului medical la angajare și periodic, neefectuarea instructajului de protecție a muncii, lipsa echipament de lucru și de protecție, neasigurarea materialelor necesare informării și instruirii lucrătorilor, neevaluarea riscurilor locurilor de muncă”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Tot în ultima lună, Inspecția Muncii a înregistrat și patru accidente de muncă, din care unul mortal. Acestea sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-au petrecut. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: