Home » Administratie » Târgul Mărțișorului – un fiasco organizatoric

Târgul Mărțișorului – un fiasco organizatoric

Cu toată bunăvoința Primăriei Bârlad de a aduce mai aproape civilizația în zonele unde se vând mărțișoare între 1 și 8 Martie, Târgul Mărțișorului, aflat la prima ediție, nu a fost tocmai cum au dorit autoritățile.

Primăria a promis anul acesta un comerț civilizat cu mărțișoare și flori, dar pe de o parte din vina vânzătorilor ambulanți și pe de alta din vina organelor de ordine, lucrurile nu au ieșit cum trebuia. „Polițiștii locali nu au constatat abateri printre vânzători în ceea ce privește respectarea amplasamentului primit de la Primărie. Atât în zona Pieței Mici, în zona Centru și zona Stadion au fost respectate locurile primite, oamenii noștri nefiind nevoiți sa aplice amenzi”, ne-a declarat Vasile Rădoi, directorul executiv al Poliției Locale Bârlad.

În vreme ce Poliția Locala spune ca vânzătorii au fost serioși, realitatea îi contrazice. În zona Stadion, de exemplu, unii comercianți și-au mutat de la sine putere mesele dintr-un loc în altul, profitând de faptul că vizitele Poliției Locale nu erau prea dese. Magazinul SH a fost blocat de-a dreptul de vânzătorii de flori care nu s-au mișcat din ușa magazinului în ciuda apelurilor făcute de proprietari.

Târgul de mărtișoare nu a adus nimic nou în privința îmbunătătirii organizării, a reducerii aglomeratiei și a obturării accesului în magazinele din apropierea perimetrului alocat vânzării de mărtișoare.

În aceste condiții, Primăria se vede obligată să regândească acest târg. Anul acesta 100 de persoane au solicitat de la Primărie închirierea de spatii pentru vânzarea de mărtisoare iar cei mai mulți au încercat sa respecte locul alocat comercializării florilor și mărtisoarelor. O parte însă nu s-a putut încadra în regulile impuse creându-și reguli care nu au fost amendate în nici un fel. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor