Home » Justitie » Un bărbat din Perieni, condamnat definitiv la opt ani de închisoare după ce și-a incendiat soția cu benzină

Un bărbat din Perieni, condamnat definitiv la opt ani de închisoare după ce și-a incendiat soția cu benzină

Un bărbat de 47 de ani, din Perieni, a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat după ce, pe fondul geloziei, și-a incendiat soția cu benzină în timp ce se afla la niște vecini. Femeia a fost stinsă de către o consăteancă și apoi transportată în stare gravă la spital.
Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe Marian Marandiș la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat, după ce, în vara anului trecut, și-a stropit soția cu benzină iar apoi i-a dat foc, sub privirile mai multor consăteni din localitatea Perieni. În fapt, magistrații au menținut sentința dată de instanța de fond de la Tribunalul Vaslui, inclusiv acea obligativitate de a plăti cheltuielile de spitalizare a femeii, în sumă de 7.394, 97 lei, și cele de judecată, respectiv 1.200 de lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, bărbatul de 47 de ani și-a incendiat soția în curtea unui localnic din Perieni, acolo unde femeia se afla la un praznic de Sfânta Maria. Marian Marandiș a declarat anchetatorilor că a recurs la acel gest deoarece își bănuia nevasta că-l înșeală, în condițiile în care întârziase acasă în ultimele două seri de dinaintea incidentului. În consecință, a luat o seringă pe care a umplut-o cu benzină și, după ce și-a stropit soția, i-a dat foc. Martorii incidentului au intervenit imediat și au reușit să stingă hainele femeii, care apoi a fost transportată la spital cu arsuri pe corp.

Bărbatul a fost inițial reținut de polițiști și apoi arestat preventiv, pe 16 august 2016, pentru tentativă de omor, măsură menținută până la data pronunțării definitive a magistraților Curții de Apel Iași. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: