Home » Justitie » Amenzi și marfă confiscată, de 8 martie

Amenzi și marfă confiscată, de 8 martie

Mai mulți comercianți din Bârlad veniți cu marfă în preajma zilei de 8 Martie nu și-au învățat lecția, așa că au fost amendați și unii chiar au rămas fără marfa etalată spre comercializare.

Un bărbat de 61 de ani, administrator al unei întreprinderi individuale care vindea statuete din ipsos în Piața „Sf. Ilie” nu a putut prezenta polițiștilor documentele de proveniență a mărfii, așa că a fost sancționat contravențional cu suma de 500 de lei, iar bunurile în valoare de 4.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Un alt administrator al unei întreprinderi individuale în vârsta de 45 de ani a fost surprins de polițiști pe picior greșit în timp ce comercializa flori fără acte de proveniență. Bărbatul ieșise la vânzare în zona Stadion cu 320 de fire de flori din specii diferite și nu a putut dovedi organelor de control proveniența mărfii, drept pentru care a fost amendat cu 500 de lei și i-a confiscată toată marfa găsită asupra sa, în valoare de 1.500 lei.

Pe lângă cei doi bârlădeni care nu au putut justifica proveniența mărfii, au mai fost sancționați contravențional și alți bârlădeni, dar și locuitori ai orașelor Vaslui, Negrești și Murgeni, în cadrul unei acțiuni desfășurate pe 7 martie realizate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu polițiști de la Ordine Publică și Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Pe 7 martie s-a desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul comercializării de produse agroalimentare și a celor specifice zilei de 8 Martie. Au fost verificați 48 de agenți economici din județ și 13 producători agricoli. Au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale. 20 au fost aplicate pentru nerespectarea legii 12/1990 privind comerțul ilicit (22.000 lei), iar două pentru nerespectarea legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică (500 lei). De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 6.650 lei”, ne-a declarat Alina Tonica reprezentantul IPJ Vaslui în relația cu mass media. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: