Home » Sport » HC Vaslui a pierdut teren în lupta pentru play-off

HC Vaslui a pierdut teren în lupta pentru play-off

Handbal Club Vaslui a pierdut vineri disputa cu HC Odorhei, scor 30 – 22. A rămas pe locul șapte în Liga Zimbrilor, dar e la doar trei puncte de următoarea clasată. AHC Dunărea Călarași a obținut un punct după remiza cu Dinamo, dar putea și câștiga, după un joc entuziasmant. CSU Suceava e și ea în cărți pentru play-off, după ce a învins Steaua București.

Începutul partidei a fost echilibrat, cu gazdele conducând ostilitățile dar nereușind să se desprindă la două goluri. Călin Hagiu a făcut apoi 3 – 4 și au urmat momente bune ale vasluienilor. HC Odorhei a revenit însă la cârma partidei, iar la pauză conducea cu 13 – 12. Elevii lui Sandu Iacob au ținut aproape, la cel mult două goluri în spate, până în ultimele zece minute. A urmat o perioadă în care gazdele s-au dezlănțuit iar handbaliștii vasluieni au pierdut ușor mingea. Două goluri succesive ale lui Vitaly Komogorov au stabilit pentru prima dată diferența de patru lungimi între cele două echipe. HC Odorhei a mai punctat de patru ori, în timp ce vasluienii nu au reușit să fructifice atacul.

Au marcat pentru HC Vaslui Gabriel Bujor, Mihai Bujor, Andrei Popescu (câte patru goluri), Didi Hrimiuc, Călin Hagiu (3), Valentin Anton și Claudiu Dediu (2).

Andrei Mihalcea a fost principala gură de tun a gazdelor, cu șase reușite. Au mai marcat pentru HC Odorhei Vitaly Komogorov (5), Andras Szasz, Goce Ojlevski ( câte 4), Cristi Ghiță (3), Chike Onyejekwe, Maksim Baranau (2), Huba Talas, Josip Peric și Mitar Markez.

Patru echipe se bat pentru ultimele doua locuri (șapte și opt) care asigură calificarea în play-off. Aceste locuri sunt ocupate acum de HC Vaslui, care are 28 de puncte și AHC Dunărea Călărași cu 25. CSU Suceava este prima de sub linie, cu 24 de puncte, iar Steaua are cu unul mai puțin.

Au mai rămas de disputat doar patru etape din returul sezonului regulat. HC Vaslui va da un test important miercuri, în deplasare la Dinamo. Meciul va avea loc de la ora 16:00 și va fi în direct pe TVR 2. Liderul Ligii Zimbrilor a învins favorita noastră în toate cele șase dueluri disputate anterior.

Următoarele adversare vor fi accesibile vasluienilor, dar e nevoie de maxim de concentrare. HC Vaslui va mai întâlni CSM Făgăraș (ocupanta locului 12), CSA Steaua București și CSM Satu Mare (ultima clasată). (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: