Home » Justitie » Carte de identitate falsă, descoperită de polițiștii de frontieră vasluieni

Carte de identitate falsă, descoperită de polițiștii de frontieră vasluieni

Polițiștii de frontieră vasluieni cercetează pentru complicitate la fals un tânăr din Republica Moldova asupra căruia, la controlul de frontieră, a fost găsită o carte de identitate românească falsă.

Tânărul Ion B., în vârstă de 25 de ani a încercat să intre în țară ieri prin Vama Albița, la volanul unui autoturism marca Toyota. Pe timpul controlului de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, polițistul de frontieră care efectua controlul a observat, în port-documentul acestuia o carte de identitate cu însemnele României. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea ei lucrătorii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, acesta fiind fals.

„Cu privire la cele constatate, Ion B. a declarat că nu are cetățenie română și că a procurat respectivul document de la un conațional, în schimbul sumei de 100 euro cu intenția de a-l folosi în Germania, pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat Inspector de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: