Home » Administratie » Peste 500 de hectare de teren, împădurite de silvicultorii din județ, în următoarea lună

Peste 500 de hectare de teren, împădurite de silvicultorii din județ, în următoarea lună

Silvicultorii din județ fac ultimele pregãtiri pentru „Lunii Pãdurii” care debutează, ca în fiecare an, pe 15 martie. Lucrãrile de plantare și regenerare a pădurilor vizeazã o suprafață de peste 500 de hectare, iar puieții care vor fi plantați sunt asigurați în totalitate din pepinierile Direcției Silvice Vaslui.

Silvicultorii vasluieni se pregătesc pentru declanșarea lunii plantării arborilor. În perioada 15 martie – 15 aprilie, la acțiunile de împădurire de la nivelul județului vor participa, alături de personalul silvic, elevi, studenți precum și membrii ai comunităților rurale și urbane.

”În acest an avem un program de 432 regenerări naturale și 69 de hectare de regenerări artificiale. De asemenea, mai avem refaceri pe o suprafață de 37 de hectare și completări pe un hectar. Dacă anul trecut campania a început în februarie și acum era finalizată, acum sunt în faza de monitorizare a condițiilor care să ne permită să intervenim pentru scoaterea puieților din pepiniere și pregătirea terenurilor pentru plantări”, ne-a declarat directorul Direcției Silvice Vaslui, Cătălin Idriceanu.

Direcția Silvică Vaslui are excedent de puieți, care va fi livrat către alte județe. De la Vaslui vor pleca spre Botoșani, Iași, Neamț, Bacău și Galați câteva sute de mii de puieți din speciile gorun, stejar, vișin turcesc și paltin de munte. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: